Winnaar Van Mossel Prix Kent Farrington onder de indruk van CSI Eindhoven

Opnieuw ging de winst van de hoofdrubriek na een van ’s wereld beste ruiters. Ditmaal was het de Amerikaanse Kent Farrington. Hij is voor het eerst in Eindhoven en hij lijkt zich er goed thuis te voelen. In de laatste rubriek ter voorbereiding voor de Grand Prix van zondag waren zeventien combinaties foutloos werd het publiek getrakteerd op een spannende barrage. Op één honderdsten van een seconde won de Amerikaanse Kent Farrington met zijn Holsteiner-merrie Myla (v. Crunch 3) de Van Mossel Prix over 1.50m.

“Om een honderdste van een seconde sneller te zijn, is echt geluk hebben. Iedereen die deze sport lang genoeg doet weet dat je soms met een fractie kan winnen en soms met een fractie kan verliezen”, zegt Farrington na de proef. De Amerikaan heeft drie paarden meegenomen naar de Karpendonkse Plas, maar bewaart zijn merrie Katrien voor de Grote Prijs. “Myla zal niet starten in de Grand Prix, ik wilde mijn paarden voorbereiden op de aankomende concoursen op grasbodems, zoals de Global Champions Tour in Madrid. Dus ik dacht dat het een goede stap was om ze hier klaar te stomen voor de zomer.”

Kent Farrington maakt hier zijn debuut op CSI Eindhoven en is onder de indruk. “Het is geweldig zo midden in de stad. Ik ben al eerder in de stad Eindhoven geweest, maar nog niet hier. Deze omgeving kent een super paardensamenleving, je ziet veel support van omliggende stallen met talentvolle ruiters. Dit is een driesterrenwedstrijd waar meerdere topruiters van over de hele wereld aan start komen, puur omdat het een goed georganiseerd concours is wat dichtbij huis ligt.” Aankomende zomer reist Farrington met zijn paarden heel Europa door voor internationale wedstrijden.

Met een haar verschil moesten Pim Mulder en de Zangersheide-ruin Viktor Z genoegen nemen met de tweede podiumplaats. Zo vertelt Mulder: “Ik was liever eerste geweest maar ik zat er heel dichtbij en het paard liep goed. Ik had een galopsprong minder kunnen doen naar de laatste hindernis, dus ik heb misschien niet alles gegeven maar ik ben hartstikke tevreden hoe mijn paard sprong.”

Het podium werd aangevuld door de Braziliaan Luciana Lossio met de merrie Lady Louise Jmen. Naast het podium stonden Khaled Almobty en Spacecake uit Saudi-Arabië, de Nederlander Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero en Maikel van der Vleuten met Beauville Z N.O.P. maakten top compleet.

De top 6:

  1. Kent Farrington – Myla (Crunch 3 x Quadros)
  2. Pim Mulder – Viktor Z (Verdi TN x Caretano Z)
  3. Luciana Lossio – Lady Louise Jmen (Landario Jmen x Calisco Jmen)
  4. Khaled Almobty – Spacecake (Stakkatol x Kannan)
  5. Marc Houtzager – Sterrehof’s Calimero (Quidam de Revel x Bollvorm’s Libero H)
  6. Maikel van der Vleuten – Beauville Z N.O.P. (Bustique x Jumpy des Fontaines)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door Digishots