Yannick Janssen snelt naar de eerste plaats in Bestronics Prix

Direct op tijd betekent dat de ruiters vanaf de startlijn de snelste tijd proberen te rijden en foutloos te blijven. In de Bestronics Prix lukte het Yannick Janssen van Grunsven om de snelste te zijn en volledig foutloos te blijven van alle deelnemers.

De jonge Van Grunsven vormt sinds 2019 een internationale combinatie met zijn vosruin Darwin Ddl (v. Quantum), op het moment zijn beste paard, aldus de ruiter. “Gister was een fijne start van het concours, ik heb gisteren niet heel gek gedaan omdat ik de paarden wilde opbouwen en de piste wilde laten zien, zodat we vandaag wat meer gas konden geven en hopelijk de proef konden winnen, en dat is gelukkig ook gebeurd.” Maar geluk was niet het enige wat meehielp aan de overwinning. “Het plan was om tussen hindernis één en twee, een afstand die staat op acht galopsprongen, om daar een galopsprong tussen uit te halen en de lijn op zeven te rijden. Af en toe is Darwin een beetje onrustig maar zo is hij ook, en daarom kan hij ook proeven winnen.”

Welk paard Yannick Janssen in welke proef inzet, is nog even afwachten. Een ding is zeker, de jonge ruiter gaat zijn beste beentje voor zetten tijdens de eensterren Grote Prijs op zondagmiddag. Maar dat zullen zijn tegenstanders ook doen. En Yoni van Santvoort zal dat zeker te weten doen, met haar zeer ervaren merrie Esprit. Vandaag waren ze al goed op weg met een tweede plaats. De top drie werd afgesloten door Bert Jan van de Pol met de ruin Inoi.

De top 5:

  1. Yannick Janssen van Grunsven – Darwin Ddl (Quantum x Ahorn)
  2. Yoni van Santvoort – Esprit (Sir Scandic)
  3. Bert Jan van de Pol – Inoi (E Star X Andiamo Z)
  4. Rens Spreuwenberg – Kyra (F One Usa x Contendro I)
  5. Sophie Maher – Ortego ( Ogano Sitte x Chacco-Blue)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door Digishots