Franse dubbelslag in de VDL De Meeuw Prix

Geen Franse slag maar een dubbelslag voor Francois Xavier Boudant in de VDL De Meeuw Prix. De enige Franse ruiter op CSI Eindhoven wist zijn paard goed rond te sturen over het 1.40m-parcours en de tijd van Maartje Verberckmoes te verslaan. “Mijn paard is in topvorm en lijkt de piste van Eindhoven leuk te vinden”, lacht de Fransman.

“Egoki is nu klaar met dit concours, hij heeft heel de week foutloos gesprongen en heeft het super gedaan. Donderdag was hij derde en vandaag wint hij de proef net als gisteren.” In het interview van gisteren vertelde de Fransman dat de Catoki-nakomeling erg voorwaarts en competitief is op deze hoogte. En dat bleek met drie honderdsten het voordeel van Francois Xavier te zijn ten opzichte van de Belgische Maartje Verberckmoes met haar hengst Jugano van de Vosberg. “Het is de eerste keer voor Egoki dat hij op gras springt. In Frankrijk zijn weinig wedstrijden met een grasbodem, dus zijn we hier naartoe gekomen om te oefenen voor wedstrijden zoals St. Gallen en La Baule.” Morgen start Boudant zijn beste paard Brazyl in de Grand Prix en hoopt dat hij de winning-mood vast kan houden.

De Turkse Derin Demirsoy en ruin Elzas namen de derde positie in. De Nederlanders ruiters maakte de top zes af. Piet Raijmakers Jr met Van Schijndels Olaya Z was vierde, Lars Kersten met Hascombe Verona werd vijfde en Niels Tacken met Alexia Z sloot aan als zesde in de klasse.

De top 6:

  1. Francois Xavier Boudant – Egoki (Catoki x Kashmir Van ‘T SChuttershof)
  2. Maartje Verberckmoes – Jugano van de Vosberg (Ogano Sitte x Clinton)
  3. Derin Demirsoy – Elzas (Diamant de Semilly x Cornet Obolensky)
  4. Piet Raijmakers Jr – Van Schijndel’s Olaya Z
  5. Lars Kersten – Hascombe Verona (Verdi TN x Orlando)
  6. Niels Tacken – Alexia Z (Andiamo Z x Dutch Capitol)

Klik hier voor de uitslag op Equipe
Foto: Digishots