Hoekstra pakt winst in de Van den Boogaard Prix

De Grote Prijs-winnaar van 2022, Hessel Hoekstra, wist vandaag de Van den Boogaard Prix te winnen. Zijn partner in crime is de zevenjarige Max van de Marijenhoeve. “Ik heb Max nu bijna een jaar onder het zadel en hij doet het heel goed.”

De ruiter van Stal Wiefferink rijdt de Hermantico-nakomeling sinds dit najaar. “Max springt heel vaak foutloos, gister was het voor het eerst dat ik een balk met hem had op internationaal niveau. Volgens mij was hij iets onder de indruk van de piste, maar vandaag liet hij zich super zien.” De 23-jarige Hoekstra liet weten dat hij bij het opleiden van zijn paarden vooral naar wedstrijden gaat om ervaring op te doen. “Dat leren ze vooral hier op zulke indrukwekkende pistes, dit is toch anders dan andere concoursen.”

Hoekstra combineert het opleiden van jonge paarden met het rijden van de driesterrenrubrieken. In de laatste editie van CSI Eindhoven won hij de Grote Prijs van Eindhoven. Hoekstra streeft er naar om altijd het beste uit zijn paarden te halen. Uiteraard gaat Hessel dat zondag nogmaals proberen, om zijn titel te verdedigen in de Wim van der Leegte Memorial. Het klassement kleurde verder oranje met Kim Emmen, Yoni van Santvoort en Mel Thijssen achter Hoekstra.

De top 6:

  1. Hessel Hoekstra – Max van de Marijenhoeve (Hermantico x Verdi TN)
  2. Kim Emmen – Nimrod Dmh (Unaniem x Concerto II)
  3. Yoni van Santvoort – Mainly San Peppy (Brantzau x Carambole)
  4. Mel Thijssen – Rintintin d’Esprit (Kassander Van ’T Roosakker x Malito de Reves)
  5. Jenny Krogsaeter – Agalie van het Wimpelhof Z (Aganix du Seigneur x Carido Z)
  6. Olivier Phillipaerts – Rockstar Van Stal Petit Breck (Cornet Obolensky x Action-Breaker)

Klik hier voor de uitslag op Equipe
Foto: Digishots