CSI Eindhoven-debutant Muhammet Fatih Çolak wint SRP Zuid Prix

Wat is er nu mooier dan een debuut maken op CSI Eindhoven én de proef dan ook nog eens winnen. Volgens Muhammet Fatih Çolak uit Istanbul is het een geweldig gevoel. “Ik ben zo blij dat het eindelijk gelukt is want donderdag was ik tweede en baalde ik wel een beetje.”

Çolak startte als laatste in de barrage en moest het opnemen tegen zeven andere barragekandidaten. De jonge Stella Heiligers werd tweede met slechts een seconde verschil. “Go Go ging iets harder dan gepland waardoor mijn plan veranderde. Gelukkig is ze echt een barragepaard en doet ze altijd haar best om foutloos blijven, waar ik natuurlijk ontzettend blij mee ben.”

Muhammed Fatih is bijna twee jaar een combinatie met de merrie Jersey Devil en wordt getraind door Aniek Poels. “Ik maak niet alleen debuut op CSI Eindhoven maar ga morgen ook debuteren in de 1.40 meter eensterren Grand Prix. Ik ben een beetje nerveus maar ben er zeker klaar voor. Aniek coacht mij echt super goed en is altijd een grote supporter.”

Sophie Maher eindigde als derde met Tobago OS. De Belgische Lio Lamers volgde op de vierde plaats met zijn ruin Expected en de vijfde plek was voor Journey van Eerd en de merrie Lieselot.

De top 5:

  1. Muhammet Fatih Çolak – Jersey Devil (VDL Zirocco Blue x Calvino Z)
  2. Stella Heijligers – Go Go (A Lee Spring Power x Carnute)
  3. Sophie Maher – Tobago OS (Tornesch x Balou Du Reventon)
  4. Lio Lamers – Expected (Cantos x Babouche vh Gehucht Z)
  5. Journey van Eerd – Lieselot (Otangelo x Cantos)

Klik hier voor de uitslag op Equipe
Foto: Digishots