Lovende reacties op bijzondere editie CSI Eindhoven

Zonovergoten, prachtige sport, blije mensen. Alles kwam afgelopen weekend samen tijdens CSI Eindhoven. Een bijzondere editie, waarin wij Wim van der Leegte eerden, de grote kracht achter CSI Eindhoven.

Zelfs nu lijkt Wim nog een cruciale rol te hebben gespeeld: “Wim heeft voor dat mooie weer gezorgd”, werd door heel veel mensen beweerd. Wanneer je nu op de Karpendonkse Plas bent kun je niet anders dan dat geloven, maandag einde middag vielen de eerste grote buien alweer naar beneden.

60.000 bezoekers
Ruim 60.000 mensen kwamen afgelopen weekend naar de Karpendonkse Plas om te genieten van absolute topsport, niet eerder verwelkomde wij zo veel mensen op CSI Eindhoven. Het deelnemersveld was nog nooit zo indrukwekkend en wat misschien nog wel meer indruk maakt, zijn de prachtige reacties van al deze topruiters.

© PionMedia

“Ongelooflijk concours”
De regerend Olympisch kampioen kwam speciaal naar CSI Eindhoven om zich voor te bereiden op andere grote grasconcoursen later dit voorjaar. Hij was al eens eerder in Eindhoven. “Ik durf niet te zeggen hoelang geleden precies, want dan voel ik me best oud”, lacht de Brit. De sfeer is volgens hem nog als vanouds. “Het is goed om terug te zijn. Het is een ongelooflijk concours, voor de paarden, ruiters, toeschouwers. Mijn zoon en familie zijn hier en hij vermaakte zich goed, dus zelfs voor de kinderen is overal aan gedacht.” Aan de voorbereiding kan het niet liggen, met Ginger-Blue sprong hij op donderdagavond naar de overwinning in de Van Mossel Prix en in de Wim van der Leegte Memorial op zondag weerhield een springfout hem van de barrage maar werd hij alsnog zevende.

Ben Maher en zoontje © DigiShots

“Alles was top geregeld”
Ook Maikel van der Vleuten had na afloop prachtige woorden. ”Ik vond CSI Eindhoven een geweldig evenement. Alles was top geregeld. Het is een prachtige piste met een fantastische ligging en de Karpendonkse Plas op de achtergrond. Alle faciliteiten waren voor ruiter en paard erg goed. Het voorterrein, de aankleding en de verzorging waren top. Er was veel publiek, dat zorgde voor veel sfeer. Je kon zien dat het bestuur en alle sponsoren en medewerkers een goed evenement hebben neergezet en dat ze een goed team zijn.”

“Waardige winnaar”
Bondscoach Jos Lansink heeft de taak om de beste combinaties te selecteren voor de Olympische Spelen van Parijs. Natuurlijk was ook hij aanwezig in Eindhoven. ”Ik vind CSI Eindhoven in alle opzichte een geweldig evenement. Er was veel publiek aanwezig, het was super georganiseerd en het weer was geweldig. Ik ben erg blij dat een Nederlander de Grote Prijs won. Mathijs van Asten wordt zelfs nog gesponsord door VDL. Hij was een waardige winnaar.”

“Mensen als Wim hebben we hard nodig”
Voorafgaand aan de Grote Prijs, de Wim van der Leegte Memorial, vond het eerbetoon plaats. Ook daarover had Jos Lansink mooie woorden. ”Ik vond het eerbetoon aan Wim van der Leegte heel mooi. Het was een verdiend en waardig eerbetoon. Ik heb Wim vaak persoonlijk meegemaakt, mensen als Wim hebben wij in onze sport heel hard nodig. Veel VDL-paarden lopen in de sport en doen het goed in de fokkerij. Alle grote internationale wedstrijden in Nederland worden of werden ondersteund door VDL. We weten allemaal dat het moeilijk is om een concours als CSI Eindhoven te organiseren en dan heb je zulke sponsoren nodig.”

Hoog in het vaandel
Maikel van der Vleuten is het daar volledig mee eens. ”CSI Eindhoven stond voor Wim heel hoog in het vaandel, dat was echt zijn concours. Ik heb zelf ook veel mooie dingen met hem meegemaakt. In de tijd dat ik voor hem reed hadden we een fijne samenwerking, die zo’n tien jaar heeft geduurd. Daar bewaar ik mooie herinneringen aan. Wim is een hele grote ondersteuning geweest voor de Nederlandse paardensport. Hij heeft veel topevenementen ondersteund. Paardensport was echt zijn passie, hij was een echte liefhebber.”

Maikel van der Vleuten © DigiShots

Veel support van omliggende stallen
De huidige nummer zes van de wereld, de Amerikaanse Kent Farrington kwam voor het eerst naar CSI Eindhoven en was eveneens onder de indruk. “Het is geweldig zo midden in de stad. Ik ben al eerder in de stad Eindhoven geweest, maar nog niet hier. Deze omgeving kent een super paardensamenleving, je ziet veel support van omliggende stallen met talentvolle ruiters. Dit is een driesterrenwedstrijd waar meerdere topruiters van over de hele wereld aan start komen, puur omdat het een goed georganiseerd concours is.”

Gouden randje
“Voor ons als organisatie is het fantastisch om te merken dat iedereen zo’n goede tijd heeft beleefd op CSI Eindhoven. Naast de lovende woorden van deze ruiters hebben we ook heel veel positieve reacties gekregen van de sponsoren, de bezoekers, de standhouders en alle medewerkers die ervoor hebben gezorgd dat deze editie er eentje is geworden met een gouden randje”, aldus voorzitter Bas van der Leegte. “Binnenkort gaan we evalueren zodat we er een nog vetter CSI Eindhoven 2025 van kunnen maken.”