“Wim, bedankt voor alles”

Met de woorden ‘Wim, bedankt voor alles’, sloot Leopold van Asten zijn indrukwekkende speech af tijdens het eerbetoon aan Wim van der Leegte, voorafgaand aan de Wim van der Leegte Memorial. De emotionele editie van CSI Eindhoven eerde vier dagen lang de belangrijkste kracht achter het evenement.

Op de schermen werden prachtige beelden getoond van Wim van der Leegte en zijn grote passie: de paardensport. De beelden werden ondersteund door het optreden van Patricia van Haastrecht, die het nummer ‘Rise Up’ zong en daarmee iedereen kippenvel bezorgde. Zelfs met dit warme weer. De erehaag aan ruiters die beide zijden van het podium flankeerde maakten ongelooflijk veel indruk en was een prachtig gebaar naar de man die zo veel voor de paardensport heeft betekend.

‘Wauw, wat een warme persoonlijkheid’
“Ik heb Wim ruim 23 jaar geleden leren kennen nadat hij Stoeterij Duyselshof had opgericht en een jonge ruiter zocht voor zijn springpaarden. De klik tussen ons was er meteen en ik kan mij nog herinneren dat ik na het eerste gesprek dacht: ‘Wauw, wat een warme persoonlijkheid’. En dat gevoel is na onze jarenlange samenwerking alleen maar intenser geworden”, aldus Leopold.

Mooi weer dankzij Wim
CSI Eindhoven was hét concours van het jaar voor Wim. Een van de laatste dingen waar Wim zich mee bezig heeft gehouden was het vormen van het nieuwe CSI Eindhoven-bestuur, waarvan Leopold nog altijd onderdeel is. “Ik hoop dat Wim van boven meekijkt, en trots op ons is. Gezien de weersomstandigheden van de afgelopen dagen ben ik er van overtuigd dat Wim hier voor gezorgd heeft.”

Emotionele woorden
“Wim, ik mis je elke dag. Ik koester de mooie momenten en successen die we samen hebben meegemaakt. Dankzij jou heb ik mij kunnen ontwikkelen, tot de ruiter en persoon die ik nu ben. Wim, bedankt voor alles”, met deze emotionele woorden sloot Leopold zijn speech af. Patricia van Haastrecht maakte het eerbetoon prachtig af door het zingen van het Wilhelmus.

“Het had zo moeten zijn”
Na het eerbetoon was het tijd voor de Wim van der Leegte Memorial. De Grote Prijs over 1.55m viel in handen van Mathijs van Asten, de broer van Leopold die eveneens wordt gesponsord door de VDL Groep. “Het had zo moeten zijn”, zei Mathijs na afloop. Alles leek de afgelopen dagen op zijn plek te vallen. Deze emotionele editie van CSI Eindhoven was in alle opzichte bijzonder en staat met gouden letters in het geheugen gegrift.

Wilt u het eerbetoon nog eens bekijken, of heeft u deze gemist? Bekijk dan hieronder de beelden.