Dubbelslag voor Siebe Leemans in de Bazelmans Audio Visual Prix

De Nederlands Kampioen Young Riders won gisteren de Derbykwalificatie en ook de Bazelmans Audio Visual Prix voor de zes- en zevenjarige paarden viel ten prooi voor Siebe Leemans. De jonge ruiter lijkt meer dan in vorm. “Het was een goede ronde, ik had de bedoeling om in een hoog ritme te rijden. Dat is voor dit paard voordeliger.” En dat bleek, Siebe was twee seconden sneller dan de rest.

Met zijn twee andere meer ervaren paarden had Siebe gisteren eveneens prijs, en nu mag ook de zevenjarige ruin Assie Mie Nou Z (v. Aganix du Seigneur) aansluiten in het rijtje. “Het was een parcours met veel wendingen en dat kan hij goed, dus daar deden we ons voordeel mee.” Ze vormen pas sinds een halfjaar een combinatie en CSI Eindhoven is de twee internationale wedstrijd. “Ik probeer de jonge paarden vooral wat ervaring op te laten doen, zo ook het rijden van snelle en wendbare rondes, dat moeten ze wel leren. Ook als voorbereiding op de toekomst.”

Er was meer jeugd goed op weg in deze rubriek, zo werd de 23-jarige Noorse Jenny Korgsaeter tweede met haar merrie Agalie van het Wimpelhof Z en was de derde plaats voor Sanne Thijssen en Monfaut Gumo MP. Sanne werd opgevolgd door haar 16-jarige collega Yoni van Santvoort met de merrie Mainly San Peppy.

De top 5:

  1. Siebe Leemans – Assie Mie Nou Z (Aganix du Seigneur x Oklund)
  2. Jenny Krogsaeter – Agalie van het Wimpelhof Z (Aganix du Seigneur x Carido Z)
  3. Sanne Thijssen – Monfaut Guno MP (Comme IL Faut 5 x Numero Uno)
  4. Yoni van Santvoort – Mainly San Peppy (Brantzau x Carambole)
  5. Leopold van Asten – VDL Groep Mistral (Diamant de Semilly x Numero Uno)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door Digishots