Tweemaal in de prijzen tijdens de EQUIHOME Prix

De jeugd laat van zich horen in de CSI1* Big Tour 1.35m EQUIHOME Prix. Siebe Leemans wist de rubriek op zijn naam te zetten en pakte daarbij ook nog de vierde prijs. “Ik heb hier nog nooit gereden maar zo’n graspiste is wel het mooiste”, vertelde hij tevreden.

Hij vierde vorige week zijn 16e verjaardag en trakteerde zichzelf op een verlaat verjaardagscadeau. Opvallend is dat de Brabantse ruiter met twee paarden in de prijzen stond. Zo werd hij ook nog eens vierde met Karmaella. Beide merries zijn afstammelingen van de KWPN-hengst Plot Blue, die bij meerdere stamboeken is goedgekeurd. “De overeenkomst is dat ze allebei heel scherp zijn, ook zijn zij beide iets onder de indruk maar dat geeft ze net dat beetje extra.” En dat extra beetje gaf hem vandaag de winst. Met zijn zevenjarige merrie Plopsa Blue Z (v. Plot Blue) kon hij zegevieren. Leemans was een halve seconden sneller dan de Engelse Sally Hopkinson en Fadograaf (v. Vigaro). Zij zette zichzelf voorin het klassement, door twee seconden sneller te rijden dan de Deense Line Karlsen Raaholt met haar ruin Clooney II (v. Clarimo).

Dankzij sponsoren zoals EQUIHOME kan CSI Eindhoven weer doorgaan, na twee jaar staat het evenement weer op het programma. Namens EQUIHOME was Dirk van Ostaeyen aanwezig om de prijzen te overhandigen.

1. Siebe Leemans met Plopsa Blue Z
2. Sally Hopkinson met Fadograaf
3. Line Karlsen Raaholt met Clooney II
4. Siebe Leemans met karamella
5. Rob Heijligers met Joint de Canabis van de Doornhoeve
6. Yoni van Santvoort met Esprit

Voor het programma, startlijsten en meer ga je naar www.csi-eindhoven.nl.
📆 26 – 29 mei 2022
📍Karpendonkse Plas

Siebe Leemans – Plopsa Blue Z CSI Eindhoven 2022 © DigiShots