Nederlanders aan kop in Van Den Boogaard Prix

Een Nederlands podium in de eerste rubriek van de vrijdag op CSI Eindhoven. Hessel Hoekstra won de CSI3* 1.40m Small Tour Van Den Boogaard Prix.

“Ik had heel eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zou winnen”, bekende de 21-jarige ruiter. De Nederlandse mannen wisten de podiumplaatsen goed te bezetten. Al vroeg in de rubriek stond Hoekstra aan de leiding en dat nam niemand hem meer af. Onder het zadel had hij de 10-jarige nakomeling van VDL Zirocco Blue, Helsinki. “Helsinki is een paard dat veel wint en snel in de prijzen loopt, het is een snel en voorzichtig paard, altijd fijn om zo eentje mee te hebben.” Hessel Hoekstra rijdt zijn eerst CSI Eindhoven. “Ik vind dit wel een van de mooiste concoursen van Nederland.”

Met 1,27 seconden was Hoekstra sneller dan zijn concurrent Bas Moerings, die in het zadel zat van Jesther (v. Cardento). Bas wist op zijn beurt Remco Been achter zich te houden. Been kwam aan start met Balou Van Het Molenhof Z (v. Berlin). Vervolgens mocht de Engelse William Funnell met Equine America Billy Marmite, Erika Lichhammer-van Helmond met l. Comme Tessa Vhl (v. Comme Il Faut) en Adrian Schmid met Chicharito 11 (v. Casalito) zich opstellen.

De Van Den Boogaard Prix werd overhandigd door Maikel van der Vleuten.

  1. 1. Hessel Hoekstra met Helsinki
  2. 2. Bas Moerings met Jesther
  3. 3. Remco Been met Balou Van Het Molenhof Z
  4. 4. William Funnell met Equine America Billy Marmite
  5. 5. Erika Lichhammer-van Helmond met I. Comme Tessa Vhl
  6. 6. Ardian Schmid met Chicharito 11

Uitslagen

Hessel Hoekstra – Helsinki CSI Eindhoven 2022 © DigiShots