Top talenten veroveren de CSI1* Seacon Logistics 1.40 Grand Prix

Hij kreeg vrijdag de smaak al te pakken, moest gisteren zijn plek afstaan maar pakt die vandaag volledig terug. Siebe Leemans mag zichzelf kampioen noemen van de Seacon Logistics CSI1* 1.40 Grand Prix.

Er stond een moeilijk parcours gebouwd. Van de 25 startende ruiters gingen er slechts vijf door naar de barrage. Het was knokken voor de eerste plaats. Yoni van Santvoort en de merrie Esprit (v. Sir Scandic) zetten een ijzersterke ronde neer met een te kloppe tijd van 34.22 seconden. De dertien jarige amazone wilde het enorm graag na haar vorige top presetaties maar had te maken met haar tegenstander, Siebe Leemans. En die was sneller. Met zijn merrie Plopsa Blue Z van de hengst Plot Blue, wist hij nogmaals te overwinnen. “Ik wist nog niet helemaal zeker of ik die bocht ook voorlangs zou doen, maar toen ik Yoni zag, ging ik er voor”, legt het jeugd talent uit. Het podium werd opgevuld door Yannick Janssen van Grunsven met zijn hengst Eloma’s Blue SFN, een nakomeling van Mr. Blue. Naast het podium stond Roosje Brouwer en Ike (v. Big Star), die gisteren de titel in de Small Tour wist te bemachtigen.

Dit was de ena laatst rubriek van CSI Eindhoven, een ontknoping voor de CSI1* tour. Ondanks het natte weer, maken de laatste ruiters zich op voor de CSI3* VDL Groep Grand Prix op 1.55 meter hoog.