Michael Hughes neemt een eindsprint in de CSIYH Youngster Tour Kustlicht Prix

In de slotdag voor de jongepaardenwedstrijd leken de ruiters allemaal goed in vorm. Met maar liefst negentien deelnemers in de barrage van de Kustlicht Prix op 1.30/1.35 meter hoog, kon de Amerikaan Michael Hughes zich vooraan plaatsen.

Het duurde even voordat Hughes vooraan ging staan. Donderdag stond hij namelijk op een negende plek en afgelopen vrijdag mocht hij de tweede positie bezetten. Maar in de laatste rubriek voor de zes- en zevenjarige paarden was Hughes met zijn hengst First Du Murger (v. Kannan) de beste. Hij startte als laatste barragekandidaat en maakte een verschil van 37 hondersten seconden. “First is van nature heel snel en kan veel meters maken dus ik moest in het ritme blijven. Het was een goede barrage voor hem met veel gebruik van de ring”, zei Hughes tevreden. Zijn concurrentie was tevens net zo goed op weg, Niels Kersten werd tweede met de zeven jaar oude King’s Dream (v. Carinjo). Ook hij had afgelopen week goede resultaten weggezet. Thiago Ribas Du Costa had een Quintende 2-nakomeling onder het zadel, Quintessential.

Michael Hughes maakt zich op voor de VDL Groep Grote Prijs van vanmiddag. “Ik heb een goede week achter de rug, mijn paarden sprongen heel goed en ik ben blij met de rondes. Ik heb nog een klasse te gaan maar, so far so good.” De VDL Groep Grand Prix vindt om twee uur plaats vindt en belooft een vurige strijd te worden.

Uitslag

1. Michael Hughes en First Du Murger
2. Niels Kersten en King’s Dream
3. Thiago Ribas Da Costa en Quintessential
4. Roosje Brouwer en Kiekum
5. Ines Van den Bosch en Paris van de Berghoeve
6. Gabryella Dufour en Hurricane Z