Thuiswedstrijd gewonnen door Maikel van der Vleuten in de V2 Facility Prix

Maikel van der Vleuten overwon de V2 Facility Prix, de finale rubriek voor jonge paarden op een hoogte van 1.35 à 1.35 meter. Met zijn KWPN goedgekeurde Casall-nakomeling Horizontal wist hij de leiding van Hoekstra over te nemen. “Normaal gesproken gaan we niet echt voor de winnende tijd alleen deden we nu toch een poging voor de finale. Ook dat moeten ze leren, om een beetje op snelheid te gaan en dat deed mijn paard vandaag heel goed.”

Hoekstra won gisteren de jonge paarden rubriek, maar moest vandaag genoegen nemen met de tweede plaats, aangezien Maikel en zijn zevenjarige een fractie sneller waren. Samen met de heer Van Den Oetelaar heeft Van Der Vleuten een deel van de hengst gekocht bij de fokker Jan Tops. “We hebben er heel veel plezier in om iedere keer zo weer talentvolle paarden op te leiden richting het hoge niveau en weer vooruitzicht te geven aan de toekomst.” En dat opleiden gebeurt vooral op CSI Eindhoven, “Dit zijn hele mooie plekken om onze talentvolle paarden op te leiden, het is een geweldige ligging hier. Dat kun je niet kopen of maken, met dat water en de natuursprongen in de piste. Het is iets wat we eigenlijk verder niet meer hebben in Nederland en dat maakt dit terrein heel uniek.”

Vader Eric zit in het bestuur van CSI Eindhoven wat een speciaal gevoel geeft aan de overwinning. ““CSI Eindhoven is voor mij speciaal, niet alleen omdat mijn vader in het bestuur zit, maar dat we toch op een goede manier iets terug kunnen doen aan de sport, voor de mensen.” Het lukte de Belgische Olivier Phillipaerts vandaag om de derde positie te behalen met zijn Rockstar Van Stal Petit Breck. Ons bestuurslid Leopold van Asten met VDL Groep Mistral finishte op de vierde plaats, Siebe Leemans met Assie Me Nou Z op de vijfde plaats en de top zes werd afgesloten met de Britse Ben Maher en Maddox vh Haringvliet Z.

De top 6:

  1. Maikel van der Vleuten – Horizontal (Casall x Quick Star)
  2. Hessel Hoekstra – Max van de Marijenhoeve (Hermantico x Verdi TN)
  3. Olivier Philippaerts – Rockstar Van Stal Petit Breck (Cornet Obolensky x Action-Breaker)
  4. Leopold van Asten – VDL Groep Mistral (Diamant de Semilly x Numero Uno)
  5. Siebe Leemans – Assie Mie Nou Z (Aganix du Seigneur x Oklund)
  6. Ben Maher – Maddox vh Haringvliet Z (Monte bellini x Ogano Sitte)

Klik hier voor de uitslag op Equipe

Foto Digishots