Forbio VH Moeshof sluit CSI Eindhoven af met succes in Gibas Prix

Voor de tweede keer treedt Ralph Slaats naar voren tijdens de prijsuitreiking van de Gibas Prix met zijn schimmel ruin Forbio VH Moeshof, die afgelopen donderdag de eerste rubriek ook al won. “Het was een goede week voor hem, tot zo ver ben ik zeker tevreden. Nu de rest nog.”

De 25-jarige ruiter van Veldhof Stables wist de concurrent Rob Heijligers sneller af te zijn in het 1.20 meter parcours direct op tijd. Gisteren weerhield een balk op de laatste hindernis Slaats en zijn Numero Uno nakomeling van de barrage. “Het was jammer, vooral dan op de laatste hindernis. Dus ik ben blij om het mooi zo af te sluiten met hem.” Maar voor Ralph zelf is de week nog niet voorbij, Rocco Van ’T Koningsbos en Cirondine Z hebben nog een ronde te gaan vandaag. “Ik hoop deze stijgende lijn vast te houden en daar ga ik ook mijn best voor doen, maar helaas kan ik geen garantie geven.”

Ralph Slaats werd op het podium bijgestaan door Rob Heijligers met Oxana By Diamant Z en Sophie Schoonwater met Alexia Z. Junyfer Prenger en de merrie Halocia behaalde de vierde plaats, de vijfde plaats was voor de Britse Katie Fletcher met Mirsina, haar land genoot Sally Schuttert werd zesde.

De top 6:

  1. Ralph Slaats – Forbio VH Moeshof (Numero Uno x Capital)
  2. Rob Heijligers – Oxana By Diamant Z  (Ogano Sitte x Diamant de Semilly)
  3. Sophie Schoonwater – Alexia Z (Aktion Pur Z x Air Jordan)
  4. Junyfer Prenger – Halocia (Warrant x Lefty)
  5. Katie Fletchet Mirsina (Heathrow x Corland)
  6. Sally Schuttert – Luana (Gaspahr x Dageraad)

Klik hier voor de uitslag op Equipe

Foto: Digishots