Eensterren Seacon Logistics Grand Prix gewonnen door Joep van der Kampen

De Seacon Logistics eensterren Grand Prix had een verrassende winnaar. Joep van der Kampen kwam als een duiveltje uit het doosje en eindigden voor Bert Jan van de Pol. Afgelopen donderdag en vrijdag zat het Joep van der Kampen nog niet helemaal mee, maar vandaag stond het geluk wel aan zijn zijde. ‘Het pakte goed uit en ik had niet verwacht dat ik sneller zou zijn dan Bert Jan.”

De dertienjarige hengst Larcone wist tientallen honderdsten van de te kloppen tijd af te snoepen. “Heel eerlijk gezegd heb ik eigenlijk alle risico’s genomen om te winnen, maar gelukkig pakte het goed uit.” De hengst heeft al de nodig ervaring op het 1.40m-niveau en “hij kent het kunstje”, volgens Joep. De voorgaande prijswinnaars van de Big Tour, zoals Bert Jan van de Pol, Yannick Janssen van Grunsven en Sophie Maher, bleven dit keer achter Van der Kampen.

Het is een warme overwinning op CSI Eindhoven benadrukt Joep: “Er zijn veel bekende mensen hier uit de buurt, zelf zit ik 20 minuten van Eindhoven vandaan dus hier winnen maakt het extra leuk. Het concours hier is misschien wel het mooiste concours van Nederland. Ondanks dat het een driesterren wedstrijd is, kun je het vergelijken met een vijfsterren. Dit is het mooiste outdoor concours die er zijn.” Na deze lovende woorden werd als extra prijs een Amerigo zadel uitgereikt door Bart Berkvens van Ruyters voor Ruyters aan Joep van der Kampen.

De top 6:

  1. Joep van der Kampen – Larcone (Larimar 7 x Caretino 2)
  2. Bert Jan van de Pol – Inoi (E Star x Andiamo Z)
  3. Yannick Janssen van Grunsven – Darwin Ddl (Quantum x Ahorn)
  4. Sophie Maher – Ortego (Ogano Sitte x Chacco-Blue)
  5. Milan Lamers – Kasharah Hero Z (Kassander Van ’T Roosakker x For Pleasure)
  6. Telmo Busca Roca – VDL Groep Hermes Z (Cassanova Z x Carthago)

Klik hier voor de uitslag op Equipe

Foto’s: Digishots