Thuisoverwinning voor Ralph Slaats in de Betül Canbaz Interiors Prix

In de Betül Canbaz Interiors Prix, was het een thuisoverwinning voor Ralph Slaats met zijn paard Forbio VH Moeshof (v. Numero Uno). “Winnen is altijd leuk, zeker hier in Eindhoven!”

Ralph is kind aan huis hier op CSI Eindhoven, aangezien zijn vader oud-voorzitter is van het evenement. In de rubriek moest Ralph als twaalfde combinatie starten, dus hij moest al vroeg een te kloppen tijd neerzetten. “Ik had een paar combinaties voor mij om te kijken, maar dit veranderde mijn plannen niet. Forbio VH Moeshof is van zichzelf enorm snel, hij wil altijd naar de sprong toe.” Het parcours werd verreden in twee fasen, waarbij de combinatie een seconde los stond van de concurrentie. “Mijn paard is altijd erg scherp, niet alleen op het hout maar ook op de omgeving, helemaal op zo een imposante omgeving als hier op CSI Eindhoven. Daar had ik vandaag mijn handen wel vol aan, maar gelukkig hield Forbio genoeg focus voor het parcours.”

Naast Forbio VH Moeshof, berijdt Ralph ook de merrie Cirondine Z en de jonge ruin Rocco Van ’T Koningsbos. “Met Forbio probeer ik iedere dag wel vlot te rijden en voorin het klassement te eindigen. Met de andere paarden wil ik rustig rijden, tot de finale dag, hopelijk verloopt alles dan goed.” De tweede plaats was vandaag voor de Turkse ruiter Muhammet Fatih Çolak met zijn paard Jersey Devil en de derde plaats voor de jonge Stella Heijligers met Go Go.

De top 5:

  1. Ralph Slaats – Forbio VH Moeshof (Numero Uno x Capital)
  2. Muhammet Fatih Çolak – Jersey Devil (VDL Zirocco Blue x Calvino Z)
  3. Stella Heijligers – Go Go (Carnute)
  4. Katie Fletcher – Mirsina (Heathrow x Corland)
  5. Marie Schalken – Sensation Z (Starpower x Kannan)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door DigiShots