Eerste winnaar is bekend: Piet Raijmakers Jr wint de Wijlaars Prix!

De eerste rubriek van CSI Eindhoven is gewonnen door de Brabantse Piet Raijmakers Jr. In de Wijlaars Prix op een hoogte van 1.40m wist de snelle Van Schijndel’s Olaya Z (v. Ogano Sitte) de eerste plaats te bemachtigen.

Een bekende winnaar

“De eerste rubriek gewonnen, dat is een goed begin. En een goed begin is het halve werk.” In de vorige editie was Piet ook de eerste winnaar van CSI Eindhoven. “Jammer genoeg hebben we deze prachtige wedstrijd vorig jaar moeten missen, maar het voelt goed om weer terug te zijn.” Piet startte twee paarden in de 3* Small Tour rubriek, namelijk ook zijn andere merrie Van Schijndel’s Alaska Ter Saleghem Z, die een goede foutloze ronde sprong en als veertiende eindigde. “Maar Van Schijndel’s Olaya Z is van nature al snel. Ik heb helaas geen paard voor de grote prijs maar ik hoef niet zondag te wachten om een prijsje te winnen” zegt hij lachend.

Piet werd op de voet gevolgd door de Amerikaanse Natelie Dean en haar paard Nespresso Van ’T Laekhof en de Franse Francois Xavier Boudant met Egoki. De vierde en vijfde plaats waren voor de Nederlandse ruiters Hendrik-Jan Schuttert met zijn paard Lucifer en Mathijs van Asten met Vedet Dk Z.

De top 5:

  1. Piet Raijmakers Jr – van Schijndel’s Olaya Z (Ogano Sitte x Concorde)
  2. Natalie Dean – Nespresso Van ’T Laekhof (Cicero Z Van Paemel x Grandeur)
  3. Francois Xavier Boudant – Egoki (Catoki x Kashmir Van ‘T Schuttershof)
  4. Hendrik-Jan Schuttert – Lucifer (Akarad Hero Z x Darco)
  5. Mathijs van Asten – Vedet Dk Z (Vagabond de La Pomme x Carthago Z)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door Digishots