Rens Spreuwenberg schrijft de Piet Klerkx Prix op zijn naam!

In de Piet Klerkx Prix wist de Limburgse ruiter Rens Spreuwenberg in het 1.35 meter parcours de snelste te zijn en schreef daarmee de overwinning op zijn naam. “De ronde en mijn merrie liepen heel fijn, ik ben zeker tevreden!”

“Samen met een vriend heb ik Coreenne gekocht en ik heb haar nu twee jaar onder mij. Het doel is om hogerop in de sport te komen, maar daarnaast fokken we ook ieder jaar een veulen van haar. Eigenlijk een mooie combinatie zo, ook voor de toekomst.” Rens kwam als laatste aan start in de klasse en wist het parcours nog sneller af te leggen, in een tijd van 28 seconden en 36 honderdsten. Hiermee was hij met de merrie Coreenne Batilly (v. Numero Uno) een fractie sneller dan de concurrentie. “Mijn merrie heeft heel veel kwaliteit maar ze heeft best wat bloed dus ik moet de rust er proberen in te houden. Voor de komende dagen probeer ik dezelfde lijn aan te houden.”

Rens had Lio Lamers met Charming Edition op zijn hielen, met een tijd van 28,58 seconden. Daarna sloot Sally Schuttert en haar paard Fadograaf aan in de top drie met een tijd van 29,08 seconden.

De top 5:

  1. Rens Spreuwenberg – Coreenne Batilly (Numero Uno x Quaprice Bois Margot)
  2. Lio Lamers – Charming Edition (Namelus R x All Wins)
  3. Sally Schuttert – Fadograaf (Vigaro x Quasimodo Z)
  4. Kris Christiaens – Katusha Hero Z (Kassander Van ‘T Roosakker Z x Aganix du Seigneur Z)
  5. Bert Jan van de Pol – Inoi (E Star x Andiamo Z)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door Digishots