Roosje Brouwer aan kop in Kempisch Ruiterhuis Prix

De CSI1* Small Tour van 1.25 meter hoog bevatte 39 kandidaten. In de barrage streden elf ruiters om de laatste rubriek van de CSI1* Small Tour. En alsof ze nooit is weggeweest, won Roosje Brouwer de Kempisch Ruiterhuis Prix. “Ik had niet verwacht dat het zo lekker zou lopen”, zei de winnares.

Eerder deze week had Brouwer al een goede start. Met de zesjarige Lannebel, een dochter van de wereldberoemde hengst Comme Il Faut, pakte ze donderdag de derde prijs. “Het is van nature een heel snel paard, dus ik wilde niet al te dol doen. Maar ze pakte super goed aan en het lukte gewoon.” De combinatie was bijna een seconde sneller dan haar tegenstander, Siebe Leemans. Leemans stond ditmaal tweede met zijn paard, Karamella van de hengst Plot-Blue. En de derde plaats was voor Sophie Steenbakkers met de merrie Perfect Color M. 

CSI Eindhoven voelt bijna als een thuiswedstrijd voor Roosje. Heel lang woonde de amazone namelijk in de buurt van het concours. Het zal dan vast goed voelen om hier terug te komen en dan ook te winnen. “De paarden springen gewoon goed hier, het is super fijn rijden en ik ben heel blij dat ik hier mocht starten.” Terwijl de tractoren de bodem gaan prepareren, maken de ruiters en het publiek zich op voor de Van Grunsven Groep Derby.

  1. 1. Roosje Brouwer – Lannebel
  2. 2. Siebe Leemans – Karamella
  3. 3. Sophie Steenbakkers – Perfect Color M
  4. 4. Rens Spreuwenberg – Chloe Z
  5. 5. Gabriella Dufour – Lavanti V

Uitslag

Het Kempisch Ruiterhuis maakte deze rubriek mede mogelijk, dé speciaalzaak voor ruiter, paard en outdoor gevestigd in de Kromstraat in Veldhoven.

Roosje Brouwer – Lannebel CSI Eindhoven 2022 © DigiShots