19-jarige routinier zegeviert in Van Grunsven Groep Derby

Wat was het genieten vanmiddag aan de Karpendonkse Plas. Duizenden bezoekers waren getuigen van een fenomenale winnares. Ze was als titelverdediger en rasechte Brabantse amazone een van de favorieten en wist alle verwachtingen in te lossen. Opnieuw waren zij en haar partner in crime, de 19-jarige Winston Jumper R, onverslaanbaar. Aniek Diks wint voor de tweede maal in haar carrière de Van Grunsven Groep Derby!

Van tevoren gaf Aniek Diks al aan er klaar voor te zijn, net zoals haar paard. Maar het moet allemaal nog maar gebeuren. Als een van de laatste starters zag zij haar concullega’s een voor een met fouten aan de finish komen. De opdracht was duidelijk, foutloos blijven, en in ieder geval minder dan 8 strafpunten verzamelen. Uitgerekend de allerlaagste hindernis van het parcours, weliswaar op de allerhoogste plaats namelijk de Derby-wal, rolde uit de lepels op de grond. Het was de enige smet op de voor de rest voortreffelijk gereden ronde, en tot groot genoegen van het publiek en de amazone zelf, meer dan voldoende voor de winst.

Super fit
“Hij vindt het ook echt superleuk om te doen. Voor mij gaat Winston door het vuur”, looft Aniek Diks haar kameraad. “We hebben al veel nationale derby’s gereden en tweemaal hier, op een na heeft hij ze allemaal gewonnen.” Vanwege zijn leeftijd heeft hij geen hele lange carrière meer in het verschiet. “Helaas niet, dit is wel een van zijn laatste concoursen en ik wil het graag goed afsluiten met hem. Dat verdient hij. Natuurlijk had ik het wel gehoopt, je weet dat je een beetje kanshebber bent. Maar iedereen ging er vooraf maar van uit dat ik de derby weer zou winnen maar zo simpel is dat natuurlijk niet. De vorige keer was drie jaar geleden, en Winston is dus ook drie jaar ouder, maar hij is super fit zoals iedereen kon zien.”

‘Oortjes erop’
Niet alleen de stuurmanskunsten van Aniek Diks lieten de prestatie er ogenschijnlijk makkelijk uit zien, Winston Jumper R had hierin ook een zeer groot aandeel. De 19-jarige ruin sprong van begin tot eind met zijn ‘oortjes erop’ rond, Aniek hoefde hem nergens aan te moedigen en hij leek eveneens te weten waar hij af moest remmen. Terechte winnaars van de Derby die sinds 1983 op het programma van CSI Eindhoven staat. Voor de tweede maal draagt de enige derby van Nederland de naam Van Grunsven Groep. Namens Van Grunsven Groep was Rob van Grunsven aanwezig bij de prijsuitreiking. “Wij zijn heel blij met opnieuw een lokale winnaar, dat is echt heel mooi! Als bedrijf verbinden wij ons erg graag aan CSI Eindhoven. Het is een supermooi evenement en wij hopen daar nog vele jaren aan bij te kunnen dragen.”

Paarden als verbindende factor
Niet alleen de sport zorgde voor een spectaculaire middag, de zon zorgde er eveneens voor dat er veel publieke belangstelling was. “Dat maakt CSI Eindhoven toch wel echt bijzonder”, aldus voorzitter Peter Slaats. “Het publiek maakt hier echt kennis met de paardensport, jong en oud komt hier samen op de Karpendonkse Plas waarbij de liefde voor het paard de verbindende factor is. Aan de ene kant de sponsoren die dit alles mede mogelijk maken, niet te vergeten de ruiters en de paarden als hoofdrolspelers maken de cirkel rond.”

Jong talent
Naast de door de wol geverfde derbywinnaars diende zich direct jong talent aan. Mel Thijssen, die een paar weken terug Nederlands Kampioen U25 werd, mocht zich als tweede opstellen. Ze ging erg sterk van start met haar Grieg S maar liep onderweg tegen twee springfouten aan. Net zoals Loewie Joppen met L’Esperance La Vie Z. Zijn prestatie was goed voor de derde plaats.

Uitslag

Aniek Diks – Winston Jumper R CSI Eindhoven 2022 © DigiShots