De tweede overwinning voor de Brabantse Raijmakers in de CSI3* Small Tour 1.40 Puissance Prix

Een rubriek direct op tijd houdt het spannend. Helemaal wanneer er 46 ruiters allemaal hetzelfde willen: Winnen. Er kan er maar een de snelste zijn. En wederom was dat Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel’s Olaya Z. “In de buurt ben ik altijd extra gemotiveerd om te winnen”, lachte de Brabantse ruiter.

Op het moment dat je denkt dat het niet sneller kan, werd het tegendeel bewezen. Waar Niels Tacken en Alexia Z (v. Andiamo Z) de eerste snelle tijd neerzette, kwam Carlos Eduardo Mota Ribas met zijn ruin Trix (v. Asterix EZ) aan de leiding. Pas na de pauze wist Bas Moerings met Jesther (v. Cardento) de tijd te verbeteren. En toen werd het spannend. Jack Ansems wist sneller te zijn met J’Espere, een zoon van Comme Il Faut. Samen eindigden ze op een derde plaats. William Funnell bezette de tweede plaats, met de ruin Equine America Billy Marmite. Op het laatste moment bewees Piet Raijmakers Jr dat het wel degelijk sneller kon. “Ik dacht: Als ik vanaf het begin aanval, ga ik het net redden. En dat was ook net genoeg.” Dit is de tweede overwinning voor de combinatie. Van Schijndel’s Olaya Z, een dochter van Ogano Sitte, wist namelijk de eerste dag ook al de snelste en foutloos te zijn. En morgen? Morgen start Raijmakers in de VDL Groep Grand Prix. “Ik ben zeker van plan om er vooraan bij te staan.”

De rubriek werd mede mogelijk gemaakt door Puissance Magazine. Het krachtigste hippische magazine in de Lage Landen en daarbuiten. Brengen van unieke verhalen die zijn ontworpen om te inspireren en te sesoneren. Naast het offline magazien, is Puissance de online wereld aan het veroveren. Op de site kune u terecht voor prikkelende interviews, verbazende verhale en insider informatie over verschillende onderwerpen in de paardensport en daarbuiten. Ga naar www.puissance.com

Uitslag

1. Piet Raijmakers met Van Schijndel’s Olaya Z
2. William Funnell met Equine America Billy Marmite
3. Jack Ansems met J’Espere
4. Bas Moerings met Jesther
5. Carlos Eduardo Mota Ribas met Trix
6. Niels Tacken met Alexia Z

Piet Raijmakers Jr – Van Schijndel’s Olaya Z CSI Eindhoven 2022 © DigiShots