Multivalent Plating & Etching Prix gewonnen door de Nederlands Kampioen Siebe Leemans

Het is een voorproefje van de Van Grunsven Groep Derby van zaterdag, de Multivalent Plating & Etching Prix bevat enkele Derby-elementen wat de proef alleen maar uitdagender maakte. Toch wist de jongste ruiter van het veld zich sterk staande te houden. De pas 18-jarige Siebe Leemans won de 1.40 meter rubriek met de merrie Karamella (v. Plot Blue).

De kersverse Nederlandse Kampioen Young Riders liet in de rubriek alle grote namen achter zich. “Ik wilde eigenlijk gewoon een fijne ronde rijden, maar Karamella is gewoon snel dus liep het zo.” En het liep snel want Siebe voldeed het hele parcours zonder fouten in een tijd van 65,88 seconden, waardoor hij bijna 5 seconden sneller was dan de Ierse Conan Wright. Een goede voorbereiding hielp mee aan de overwinning. “Ik ben twee keer gaan oefenen om het paard aan de derby hindernissen te laten wennen. Dit is een goed begin voor zaterdag, ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Niet alleen Conan met zijn hengst Jch Ice Man beet in het stof, ook de ervaren Wout-Jan van der Schans en Loewie Joppen hadden het nakijken. Zaterdag staat de Van Grunsven Groep Derby op een hoogte van 1.50 meter en belooft een zinderende rubriek te worden vol topsport en sensatie. Toegang is gratis, de zon gaat schijnen dus zorg dat u erbij bent!

De top 5:

  1. Siebe Leemans – Karamella (Plot Blue x Damiro B)
  2. Conan Wright – Jsch Ice Man (Ameretto D x Lux Z)
  3. Wout-Jan van der Schans – For The Moment (Mr. Blue x Don Juan)
  4. Loewie Joppen – Important Style VK (Falaise de Muze x Calvino Z)
  5. Jens van Grunsven – Greatlight VDL (VDL Zirrocco Blue x Stakkato)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door Digishots