Nog één maand tot CSI Eindhoven

Het gratis toegankelijke publieksevenement én internationale paardensportconcours CSI Eindhoven maakt zich op voor vier dagen lang topsport. Over precies een maand is de Karpendonkse Plas het decor voor de Nederlandse en internationale springtop, entertainment en Brabantse gezelligheid. De animo onder de springruiters is groot, zo betreedt de Olympisch medaillewinnaar Maikel van der Vleuten van 9 tot en met 12 mei de mooiste graspiste van Nederland.

De editie van dit jaar wordt extra speciaal en staat in het teken van de nagedachtenis aan Wim van der Leegte, de stille kracht achter het evenement. Zo is de afsluitende Grand Prix op zondagmiddag omgedoopt tot de Wim van der Leegte Memorial Grand Prix en volgt er voorafgaand een speciaal eerbetoon. Natuurlijk ontbreekt de spectaculaire en enige Van Grunsven Groep Derby van Nederland niet op zaterdag, net zoals diverse andere belangrijke rankingproeven. Traditiegetrouw is het op Hemelvaartsdag Ladies Day, een dag vol gezelligheid, mooie hoeden en entertainment.

Hét familieuitje van Eindhoven
“De charme van CSI Eindhoven is natuurlijk de bijzondere piste, aan het water, zo dicht bij het centrum van de stad en toch alle ruimte en de uitstraling die hoort bij de paardensport. En daarnaast de vrije toegang voor publiek. Waar kun je tegenwoordig van dichtbij genieten van absolute topsport zonder dat je daarvoor tickets hoeft te kopen? Iedereen is van harte welkom op CSI Eindhoven, hét familieuitje van Eindhoven tijdens het Hemelvaartsweekend”, aldus voorzitter Bas van der Leegte.

Groter dan ooit tevoren
Voor het publiek is er dit jaar nog meer te beleven. Het strodorp is groter dan ooit tevoren, er is een uitgebreid programma voor kinderen, er is nog meer te shoppen dan anders en wanneer je tussen de sport en het entertainment wilt genieten van lekker eten, een gezellige borrel of gewoon van een kopje koffie kan dat uiteraard ook.

Topruiters aan de start
De afsluitende Grote Prijs, de Wim van der Leegte Memorial Grand Prix, op zondagmiddag is de climax van het event met sport van het hoogste niveau. Deze rubriek is tevens belangrijk met het oog op de Olympische Spelen van Parijs deze zomer. “Diverse grote namen hebben aangegeven graag te willen starten op CSI Eindhoven. Zo komt Maikel van der Vleuten sowieso naar Eindhoven, de huidige nummer 15 van de wereld. Binnenkort kunnen we meer ruiters bekend maken”, aldus bestuurslid Leopold van Asten. De Olympische ruiter ontbreekt natuurlijk zelf ook niet op de startlijst. In 2001 wist Leopold van Asten de Eindhovense Derby te winnen en aan dit moment koestert hij bijzondere herinneringen. “Ik was net een halfjaar in dienst voor de stoeterij van Wim, Wim had met VDL Groep de hoofdsponsoring van CSI Eindhoven overgenomen en toen won ik vervolgens de Derby. Dat was echt een prachtig moment, Wim was zo blij en trots dat hij aan iedereen die er was een rondje gaf.”

Programma

Foto: Digishots