Nieuw, jong en Duits talent wint The Harbour Club Eindhoven CSI3* Derby Tour

De kwalificatie voor de Van Grunsven Groep Derby is verreden! De Harbour Club Eindhoven Prix CSI3* Derby Tour werd gewonnen door Maren Hoffmann met haar vlugge merrie La Nessa. “Ik heb nog nooit zoiets als derby gereden dus ik was extra gedreven”, lacht de Duitse Maren Hoffmann.

Geen derby-ervaring en pas 20 jaar our, maar ze bleek zeker geen onervaren amazone. “In Duitsland is er bijna nooit zoveel publiek, dus dat maakte me hier wel een beetje nerveus.” Al was dat niet te zien in haar rit. Het parcours bevatte al enkele derbyhindernissen en is daarmee een voorproefje op de Van Grunsven Groep Derby van zaterdagmiddag.

Ruim een seconde langzamer dan Hoffmann reed de Ierse Francis Derwin met zijn merrie Cicomein VDL (v. Chacco-Blue). De Nederlanders waren iets verderop in het klassement geëindigd. Gabryella Dufour werd derde met Frans Wilrick’s (v. Ustinov). Achter haar stond de Belgische Ines van den Bosch met Go Go (v. Carnute). Gevolgd door Kevin Jochems met Careful H (v. Colman), Leon Thijssen met Impossible (v. VDL Zirocco Blue) en Bas Moerings met Jesther (v. Cardento).

Deze rubriek werd mede mogelijk gemaakt door The Harbour Club Eindhoven en namens The Harbour Club rijkte Willem Rooijakkers dan ook persoonlijk de prijzen uit.

1. Maren Hoffmann met La Nessa
2. Francis Derwin met Cicomein VDL
3. Gabryella Dufour met Frans Wilrick’s
4. Ines van den Bosch met Go Go
5. Kevin Jochems met Careful H
6. Leon Thijssen met Impossible

Maren Hoffmann – La Nessa CSI Eindhoven 2022 © DigiShots