Henders & Hazel Prix heeft Britse overwinning op de Karpendonkse Plas

Aan het einde van de eerste wedstrijddag werd de Henders & Hazel Prix op een hoogte van 1.50 meter gereden door een sterk internationaal deelnemersveld. De overwinning was voor de Britse Olympische ruiter Ben Maher. Met als kers op de taart, is zijn paard, Ginger-Blue in de achtertuin van CSI Eindhoven geboren. “Het is goed om terug te zijn.”

Fokker Piet Verberne fokte dertien jaar geleden de merrie Ginger-Blue van de hengst Plot Blue in Sint-Oedenrode, Noord-Brabant. Piet vertelt dat hij nog verschillende (half)zussen heeft van Ginger-Blue en dat hij benieuwd is naar de toekomst van deze paarden. Ginger-Blue is sinds haar zevende jaar onder de hoedde van Ben Maher en zijn door de tijd een sterke combinatie geworden. “Ginger-Blue, of Cookie zoals we haar in stal noemen, is een fantastisch paard, ze is een echte aanpakker, ze geeft 110% en ze sprong goed vandaag in de eerste omloop. In de barrage had ik Kent Farrington, Natalie Dean en nog wat snelle ruiters na mij. Gelukkig pakte het allemaal naar wens uit en was het mijn dag.”

Ben Maher staat momenteel als tweede op de wereldranglijst en was ruim anderhalve seconde sneller dan zijn concurrentie, Gilles Thomas met de hengst Elfra Van Beek Z. De derde plaats was voor de Nederlandse jeugd ruiter Tani Joosten met haar ruin Galdal Me. Het was een divers internationale klassering. Vierde was de Belgische Jos Verlooy met daarna de Amerikaanse heren Lucas Porter en Kent Farrington.

Lang geleden

Ben Maher was voorheen al eens op CSI Eindhoven geweest. “Ik durf niet te zeggen hoelang precies, want dan voel ik me best oud.” Lacht de Brit. De sfeer is volgens hem nog als vanouds. “Het is goed om terug te zijn. Het is een ongelofelijk concours, voor de paarden, ruiters, toeschouwers. Mijn zoon en familie zijn hier en hij vermaakte zich goed vandaag, dus zelfs voor de kinderen is overal aan gedacht. Kortom, een perfecte start van dit concours.” Zondag komt Maher weer in actie met Ginger-Blue tijdens de Grand Prix of Eindhoven. Tot die tijd gaat hij zich richten op het verder ontwikkelen van zijn drie andere jonge paarden. “Ze kunnen veel ervaring opdoen hier in de graspiste, en nu hebben ze Ginger-Blue als voorbeeld.”

De top 6:

  1. Ben Maher – Ginger-Blue (Plot Blue x Royal Bravour)
  2. Gilles Thomas – Elfra Van Beek Z (El Salvador x Vagabond de La Pomme)
  3. Tani Joosten – Galdal Me (Zambesi TN x Chin Chin)
  4. Jos Verlooy – Nixon Van ’T Meulenhof (Denzel Van ’T Meulenhof x Carthago)
  5. Lucas Porter – Vigakata (Vigo d’Arsouilles Stx x Stakkato)
  6. Kent Farrington – Myla (Crunch 3 x Quadros)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door Digishots