De Finale Lichtstad Tour gewonnen door Stal van der Vleueten

De beloofd finale van de Lichtstad Tour. Een rubriek die door vier teams verreden wordt. Een team bestaande uit vier ervaren ruiters, streden om 15.000 euro prijzengeld. En Stal Van der Vleuten ging er met de hoofdprijs vandoor.

Onder leiding van een teammanager kwamen de teams Stal Van der Vleuten, Vakwerk Groep/ Anna Hoeve, Erbee Keukens en Wijlaars Grondwerken aan start. De beste drie teams gingen door naar de tweede manche. Yannick Hedrikx, Emma Bocken, Gabryella Dufour en Rob Heijligers vertegenwoordigde het team Vakwerk Groep/ Anna Hoeve. Ze kwamen dichtbij maar kwamen 2,8 punten tekort om zich kampioen te noemen. Degene die dat wel mochten waren Finn Boerekamp, Frank van Helmond, Miranda Harrington en Mel Thijssen. “In een team rijden is toch net even anders. Je wilt het graag goed doen voor iedereen, dus je voelt wel extra druk”, verteld Mel Thijssen. In de Van Grunsven Groep Derby stond de achter de winnares Aniek Diks. Het team ontving tips om het spel strategisch goed te doorlopen. “Eric van der Vleuten stond aan de kant, die gaf tips en heeft gezegd dat een nulronde belangerijker was”, aldus Thijssen.

De bedenker van de formule is Frank Wijlaars. “Net voor coronapandemie in 2019 hadden we bedacht om een vijfserie kwalificatie te maken met teams in een 1.30 finale.” De finale laat eigenlijk al drie jaar op zich wachten. Maar het deed niets af aan de overwinning van de avond.

1. Team Stal van der Vleuten
– Finne Beorenkamp – Larcone
– Frank van Helmond – Aaron
– Miranda Harrington – Givanchy
– Mel Thijssen – Tyson’s Lady Lux
2. Team Vakwerk Groep/ Anna Hoeve
– Yannick Hendrikx – Hitcote
– Emma Bocken – Rinken Z
– Gabryella Dufour – Lunes 9
– Rob Heijligers – Jersey Devil
3. Team Erbee Keukens
– Aniek Diks – Compire Z
– Siebe Leemans – Kobalt
– Teddy van de Rijt – Herma
– Maikel van Mierlo – Loughnavattaash
4. Team Wijlaars Grondwerken
– Piet Raijmakers – Haya
– Malin Parmler – Moneymaker van ’t Eigenlo
– Beau Schuttelaar – Coco Jamboo
– Henk van de pol – Cruzeiro