Knegt tractor voor de winnaar van de Wim van der Leegte Memorial

Dit jaar wordt de VDL Groep Grand Prix omgedoopt tot de Wim van der Leegte Memorial, ter nagedachtenis aan de stille kracht achter CSI Eindhoven, Wim van der Leegte. Knegt Tractors uit Veldhoven stelt voor de winnaar van deze Grote Prijs een tractor ter beschikking. Een handige alleskunner voor op stal!

De afgelopen zes edities kende CSI Eindhoven louter Nederlandse Grand Prix-winnaars: Hessel Hoekstra (2022), Michael Greeve (2019 en 2017), Frank Schuttert (2018 en 2016) en Doron Kuipers (2015). Voor het publiek is er niets mooier dan een thuisoverwinning in de VDL Groep Grand Prix. Maar met de toezegging van de internationale wereldtop, is de kans groot dat de overwinning dit jaar misschien wel eens in buitenlandse handen valt.

Handige Knegt tractor voor de piste
Knegt stelt niet alleen een tractor voor de winnaar ter beschikking, ook zal er een elektrische tractor worden ingezet voor het onderhoud van de piste. De graspiste van CSI Eindhoven wordt onderhouden door Wijlaars Grondwerken, zij zijn al jaren verantwoordelijk voor het onderhoud aan de piste vlak voorafgaand en tijdens het concours. “De graspiste van CSI Eindhoven is zo goed, omdat het gras oud is. Daardoor heeft de piste een hele goede natuurlijke demping en dat is belangrijk voor de afzet en de landing van de paarden”, legt Frans Wijlaars uit.

Prikken, bezanden, walsen en slepen
Frans Wijlaars vervolgt: “Indien nodig kunnen wij de bodem prikken, bezanden, walsen en slepen. Prikken doen we als de bodem te hard is of te nat, bezanden wordt gedaan als de bodem te glad is. Tijdens het evenement walsen we met regelmaat de bodem om hem zo goed mogelijk in model te krijgen en diezelfde functie heeft ook het slepen, dat doen we vooral op het losrijdterrein omdat daar vaker over dezelfde stukken gras wordt gereden en je sneller spoorvorming krijgt.” Voor dit werk wordt dus een elektrische Knegt tractor ingezet tijdens CSI Eindhoven.

Knegt, de alleskunner op stal
De 100% elektrische Knegt compact tractor is de perfecte helper op stal. Hij is fluister stil, heeft geen uitstoot van schadelijke stoffen, weinig onderhoud en natuurlijk geen brandstofkosten. De tractoren hebben een werktijd van 3 tot wel 10 uur en zijn verkrijgbaar in twee sterktes. Daarnaast zijn er ook 3 dieselmodellen en vele werktuigen beschikbaar. Alle tractoren zijn uit te rusten met een cabine en/of voorlader. Al met al biedt de elektrische Knegt compact tractor in de paardensector een perfecte combinatie van duurzaamheid, wendbaarheid, kracht en onderhoudsgemak. Door te kiezen voor deze elektrische tractor kunnen paardenhouders genieten van een efficiënte en milieuvriendelijke werkomgeving, terwijl ze tegelijkertijd de rust en het welzijn van hun paarden waarborgen. Ben je benieuwd hoe deze tractor eruitziet? Op het entreeterrein van CSI Eindhoven staat een showroommodel om te bewonderen!