Historisch zegen voor Wout-Jan van der Schans in Van Grunsven Groep Derby

Het was veertien jaar geleden en vanavond flikte hij het opnieuw. Wout-Jan van der Schans zegevierde voor de zesde keer in Derby van Eindhoven. Twintig combinaties begonnen aan het uitdagende parcours van Rafael Suarez uit Groot-Brittannië. Op alle 21 hindernissen wist de KWPN-goedgekeurde hengst For The Moment al het hout in de lepels te laten liggen. “Je kon zien dat hij er lol aan had en tot het einde bleef doorstrijden”, aldus een zeer blije Wout-Jan van der Schans.

Lang was het spannend, aangezien Jur Vrieling al vroeg in de Van Grunsven Groep Derby de leiding nam, met een resultaat van vier strafpunten en een tijd van 163,31 seconden. “Ja, dat is heel jammer, maar ik gun het Wout-Jan van harte want hij heeft verdiend gewonnen!”, reageerde Jur sportief.

Wout-Jan reed als laatste binnen en voelde enige spanning. “Wanneer je als laatste starter naar binnen gaat en er is nog niemand foutloos, dan weet je ‘ik moet wel nul rijden’. Maar dan moet ik iedere hindernis wel goed rijden om te kunnen winnen. Dat zorgt wel voor enige druk”, lacht Wout-Jan. Met deze druk lijkt hij goed om te kunnen gaan. Al maakte hij het zichzelf iets moeilijk, doordat hij zes seconde na het belsignaal pas over hindernis één sprong. “De tijd liep schijnbaar al maar ik kon het niet op het bord zien, dus ik zat te wachten op de bel.”

Toch finishte de routinier 9,2 seconden sneller dan Jur. Hoe heeft Wout-Jan zijn paard voorbereid? “Ik heb hem twee weken geleden een paar walletjes laten springen, daar had hij zoveel plezier in en deed het fijn, dat is eigenlijk alles geweest. In een derby zie je dat de andere paarden er moeite mee hebben en wat vermoeid raken op het eind, maar For The Moment bleef tot de laatste hindernis doorstrijden.” Bijzonder detail, het paard van Wout-Jan van der Schans is gefokt door ons bestuurslid Eric van der Vleuten, die natuurlijk getuige was van deze overwinning.

CSI Eindhoven is al geslaagd voor Wout-Jan maar natuurlijk probeert met zijn andere paard A.S Damascene dde winning mood voor te zetten in de Wim van der Leegte Memorial. “Ik hoop dat we morgen een goed resultaat kunnen neerzetten.”

De top 6:

  1. Wout-Jan van der Schans – For The Moment ( Mr. Blue x Don Juan)
  2. Jur Vrieling – Knock Out van de Kalevallei (Numero Uno x Nabab de Reve)
  3. Conan Wright – Jsh Ice Man (Amertto D x Lux Z)
  4. Henk van de Pol – No Fathers Girl (Verde Gaio x Eldorado van de Zeshoek TN)
  5. Dries Dekkers – Kalesco (Kannan x Acodetto)
  6. Marit Haarr Skollerund Cox – Criquet de I’Lsle (Tibet Tame x Grain de Soleil)

Klik hier voor de uitslag op Equipe
Foto’s: Digishots