Fransman Boudant bemachtigt de overwinning van de Puissance Prix

In de Puissance Prix werd het parcours op een hoogte van 1.40 meter klaargezet voor de 78 startende combinaties. Waar Raijmakers Jr al zo goed als zeker was van de overwinning, werd hij toch nog verslagen door de Franse ruiter Francois Xavier Boudant met zijn hengst Egoki (v. Catoki). “Ik zag de tijd die ik moest verbeteren, dus ik probeerde sneller te zijn.” En met succes.

Met twee seconden versloeg de Francois Xavier zijn grote concurrent Piet Raijmakers Jr, die gisteren nog zijn meerdere was. Vanaf het begin zette Raijmakers Jr een strakke rit neer waar de rest van de deelnemers zich aan stuk beten. Maar als een-na-laatste combinatie, lukte het Boudant met zijn tienjarige hengst Egoki om het parcours sneller af te leggen. “Egoki is een enorm snelle en competitieve hengst, vooral op deze 1.40/1.45m hoogte.”

Francois Xavier is voor het eerst hier op de Karpendonkse Plas en het bevalt hem goed. “Het is een super show, met de natuurlijke hindernissen en prachtige omgeving. Ik gebruik deze wedstrijd als voorbereiding voor de grote graswedstrijden zoals CSIO La Baule.” Deze week gaat hij met meerdere paarden van start en eindigde met zijn tweede paard Ermes du Noe op de zevende plaats in deze rubriek. “Ik heb vier paarden bij, de zevenjarige Hitot de Riverland en ook drie ervaren paarden. We zijn speciaal gekomen voor de Grand Prix van zondag met Brazyl du Mezel.”

De top drie werd afgesloten door Sanne Thijssen met haar ruin Qh Babalou Santo Antonio die een tijd hadden van 59,14 seconden. Het klassement werd verder opgemaakt door de Belgische amazones Maartje Verberckmoes met Jugano van de Vosberg en Annelies Vorsselmans met Jolita.

De top 5:

  1. Francois Xavier Boudant – Egoki (Catoki x Kashmir Van ‘T Schuttershof)
  2. Piet Raijmakers Jr – Van Schijndel’s groep Olaya Z (Ogano Sitte x Concorde)
  3. Sanne Thijssen – Qh Babalou Santo Antonio (Balou du Rouet x First de Launay*HN)
  4. Maartje Verberckmoes – Jugano van de Vosberg (Ogano Sitte x Clinton)
  5. Annelies Vorsselmans – Jolita (Arezzo VDL x Quisimodo Z)

Klik hier voor de gehele uitslag op Equipe

Foto’s zijn gemaakt door Digishots