CSI Eindhoven voor 50e keer op Karpendonkse plas

Na twee jaar afwezigheid lijkt het dan eindelijk weer zo ver! CSI Eindhoven is terug op de kalender. Traditiegetrouw is de Karpendonkse Plas tijdens het Hemelvaartweekend het decor van een fantastisch evenement, en zo ook dit jaar. Van 26 tot en met 29 mei is iedereen welkom om ouderwets te komen genieten van topsport en gezelligheid.

“De reacties zijn fantastisch en het is superfijn om de blik weer vooruit te hebben”, reageert voorzitter Peter Slaats enthousiast. “Na 2 jaar onzekerheid zijn wij weer volop bezig met plannen maken. Alle betrokkenen zijn ongelooflijk positief, iedereen heeft er zin in. Het programma zal in grote lijnen gelijk zijn aan zoals iedereen CSI Eindhoven kent en natuurlijk hopen wij dat publiek in groten getale aanwezig mag zijn.”

Nederlandse winnaars
De laatste editie van CSI Eindhoven vond plaats in 2019 en kende prachtige winnaars van eigen bodem. Aniek Diks zorgde voor een Nederlandse overwinning in de Bouwbedrijf van Grunsven Derby met Winston Jumper R en Michael Greeve ging aan kop in de VDL Groep Grote Prijs met Turbo Z.

50e keer op de Karpendonkse Plas
Volgend jaar viert CSI Eindhoven haar 75-jarig bestaan, maar ook dit jaar valt er iets te vieren. CSI Eindhoven vindt namelijk voor de 50e keer plaats op de Karpendonkse Plas. “Volgens ons de mooiste piste van Nederland! De locatie is natuurlijk bijzonder, aan het water, zo dicht bij het centrum van de stad en toch alle ruimte en de uitstraling die hoort bij de paardensport. Daarnaast is er ook volop ruimte voor hospitality en het strodorp, waar iedereen naar hartenlust kan shoppen. Wij kijken in ieder geval uit naar het weekend van Hemelvaart”, besluit Peter Slaats.

“Blij dat CSI terug is”
Niet alleen voorzitter Peter Slaats is blij dat het concours terug is. Ook de nieuwe bondscoach Jos Lansink is enthousiast. “Het is natuurlijk heel goed om te horen, zeker in deze tijd, dat dit concours terug is op de agenda. Vanuit onze stal nemen wij altijd fanatiek deel en hebben we ook enkele keren de Grote Prijs gewonnen. Het is een super concours op een prachtige graspiste en perfect voor het opleiden van jonge paarden. Ik ben blij om te horen dat CSI Eindhoven weer terug is, dit soort concoursen zijn er niet veel. En ik sluit mij erbij aan dat CSI Eindhoven de mooiste piste van Nederland heeft!”

Foto Michael Greeve met Turbo Z: Digishots