Bob Hutten: “Het is niet voor niks dat de techniek en paardensport zo groot zijn geworden in deze regio”

Met als thema ‘Events in Eindhoven’, was ons bestuurslid Leopold van Asten gisteren te gast als spreker in de nieuwe talkshow TALK van Eindhoven Business, georganiseerd door Pion Steeg. Gezeten tussen Cuno Groenewoud van Eindhoven365 en Bob Hutten van Hutten Catering ontstond er een interessant gesprek over hoe events bijdragen aan de verbinding tussen de inwoners van Eindhoven en daarbuiten. Natuurlijk passeerde ook de rol van CSI Eindhoven de revue.

“Voor een stad zijn evenementen van groot belang. Het trekt bezoekers aan en geeft een enorme economische spin off. De uitdaging is dat events aan alle verschillende doelgroepen bijdragen om zo de kloof tussen de diverse doelgroepen en communities te dichten. Vooral mensen met mensen in contact brengen is de kracht van evenementen”, aldus Cuno Groenewoud.

Wim van der Leegte als icoon
Dat beaamt Bob Hutten volledig. “In de huidige tijd worden we geleefd, maar mensen zijn gemaakt om momenten te beleven. Waarom gaan mensen naar een event? Omdat ze willen samenkomen met anderen, om momenten te beleven die je thuis niet kunt maken.” Het gesprek kwam al snel op Wim van der Leegte, de grote stille kracht achter CSI Eindhoven. “Er sterft iets in je familiehart als iemand zoals Wim van der Leegte overlijdt. En dan kom ik weer terug op het beleven van momenten. De begrafenis van Wim was zo’n moment, je voelt je dan zo verbonden met elkaar. En dat gevoel is het belangrijkste voor mensen”, aldus Bob. “Ajax heeft Johan Cruyff en CSI Eindhoven kiest voor Wim van der Leegte als icoon. Dat is heel mooi en heel sterk. Het verbindt mensen met elkaar.”

CSI Eindhoven is voor iedereen
Volgens Cuno is het fantastisch dat een evenement als CSI Eindhoven vrije toegang heeft. “De paardensport is heel toegankelijk voor mensen die willen starten met paardrijden op bijvoorbeeld een manege. Maar zodra de sport, en vooral de topsport erbij komt kijken, dan is het niet meer voor iedereen zo laagdrempeling. Ook niet om te gaan kijken, hoe mooi is het dan dat de toegang voor zo’n internationaal topsport event gratis is.” Daarop haakte Leopold aan: “Ik kom als topsporter op veel evenementen en het is inderdaad vrij uniek dat een paardensportevenement zoals CSI Eindhoven gratis te bezoeken is. Vooral gezien het feit wat er naast de sport wordt georganiseerd, we hebben dit jaar een uitgebreid kinderprogramma en daarnaast live-entertainment op de VIP-loges. Jong en oud maken kennis met de paardensport en wij hebben als doel dat deze mensen, ongeacht hoe veel kennis zij van de paardensport hebben, een hele leuk dag hebben en dat ze uitkijken naar volgend jaar. Ons doel is niet voor niks het leukste feestje van Eindhoven te worden voor de paardensportliefhebber, de Eindhovenaar en het bedrijfsleven.”

Techniek en tactiek van paardensport koppelen aan Eindhoven
Aan het eind van de talkshow had Leopold nog een vraag aan zijn tafelheren: “Hoe kunnen wij als CSI Eindhoven nog interessanter worden voor alle verschillende doelgroepen in Eindhoven. Wat is daarvoor nodig? “De gratis toegang is daarin heel belangrijk, daardoor ben je als event voor iedereen toegankelijk”, geeft Cuno aan. “Het verbinden van de diverse doelgroepen is de uitdaging. Je zou eens na kunnen denken om de identiteit van Eindhoven nog meer te koppelen aan CSI Eindhoven. Door bijvoorbeeld het meeste innovatie paardensportevenement te worden.” Ook Bob had hierop nog een interessante visie: “Kijk, Wim begint zijn bedrijf dat draait om techniek. In die techniek wordt inmiddels heel minutieus gewerkt, die kunde is fantastisch. Als ik dan naar de paardensport kijk gaat het daarin ook heel erg om kunde, techniek en tactiek. Volgens mij moet je dat koppelen aan de waarden van Eindhoven.”

We mogen veel trotser zijn
Niet alleen de techniekkennis is zo groot in Eindhoven en omstreken. Ook de kern van de paardensport ligt in Limburg en Brabant. “Gekeken naar Europa, en dus ook naar grote ‘paardenlanden’ zoals Duitsland, Frankrijk en België, bevindt zich het hart van de paardensport en de kennis hier in Brabant en Limburg. Heel veel faciliteiten en dus ook topruiters over de hele wereld zijn hier gevestigd, hebben zich hier gecentraliseerd”, legt Leopold uit. “Dat is geen toeval”, volgens Bob. “Het is niet voor niks dat de techniek en paardensport zo groot zijn geworden in deze regio. Paardensport is de tweede economische business van Brabant. In Brabant lullen we niet alleen, maar doen we het ook. Daar mogen we veel trotser op zijn. Die kennis die was er eerst niet, die is er gekomen, en waarom dan specifiek hier? Wellicht door Philips, door VDL, het ondernemerschap? Dat is interessant om in kaart te brengen en te koppelen aan jullie evenement”, besluit Bob.

Na afloop werd de talkshow nog volop nabesproken met het aanwezige gezelschap, dat te gast was bij Het Ketelhuis op Landgoed de Grote Beek. Wij willen Pion bedanken voor de uitnodiging en de organisatie.

Wilt u aanwezig zijn op CSI Eindhoven? Dit jaar hebben we nieuwe concepten opgezet om het event als VIP te bezoeken. Op deze manier kunt u optimaal genieten van de paardensport, live entertainment, lekker eten, drinken en heeft u volop netwerkmogelijkheden. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@csi-eindhoven.nl of bellen met Valentina Manders: 06 29 11 12 72.

Foto’s: Pion Steeg / CAMPION