Belgische winst in de CSI3* 1.50 Van Mossel Automotive Prix

De Van Mosssel Automotive Prix was het waard om te blijven kijken. De ranking proef was niet gemakkelijk, uiteindelijk was de winst voor Dominique Hendrickx. Van de dertien barragekandidaten, beet Vincent Dings de spits af. “Het was wel hard werken maar ik ben tevreden met de tweede plaats”, aldus de beste Nederlander van de CSI3* 1.50m proef.

Floris Tn, een zoon van Quality Time Tn, snapt het spelletje en bleek vandaag de beste. “Hij haalt zijn voordeel uit zijn galop, dus deze barrage lag hem wel.” De combinatie was een fractie sneller, en dat was genoeg. Genoeg om de Young Rider Vincent Dings van de eerste plaats te stoten. Dings richt zich echter op de Van Grunsven Groep Derby van morgenmiddag. Met zijn Ivory Hdh, een nakomeling van Cream on Top, zijn ze een serieuze kanshebber. “Het maakt niet uit hoe je erbij komt, hij wil er altijd over en altijd vanaf blijven.” Daarmee doelt Dings op de hindernissen. Hij was vorige week nog onderdeel van het Nations Cup Team in Bratislava namens Nederland.

Verder was de rubriek sterk vertegenwoordig door Nederlandse ruiters. Naast de Amerikaanse Zazou Hoffman, die met haar merrie Bloom Du Plessis (v. Orient Express) de derde plek bezette, stonden Kevin Jochems met Flying Jackie (v. Nabab de Reve) en Maikel van der Vleuten met Dywis Hh (v. Toulon) opgesteld.

1. Dominque Hendrickx met Floris Tn
2. Vincent Dings met Cream Colour Z
3. Zazou Hoffman met Bloom Du Plessis
4. Kevin Jochems met Flying Jackie
5. Maikel van der Vleuten met Dywis Hh
6. Annelies Vorsselmans met Iron Man 15