Nummer twee van de wereld en Olympisch kampioen Ben Maher aan de start bij CSI Eindhoven

Eerder vermeldden we al dat het gratis toegankelijke publieksevenement en paardensportconcours CSI Eindhoven niet eerder zo’n sterk deelnemersveld heeft gehad. En het blijkt nog beter te kunnen! De regerend Olympisch kampioen en de huidige nummer twee van de wereld, Ben Maher, komt ook naar CSI Eindhoven.

Naast de Duitse Marcus Ehning, de Belgische Nicola Philippaerts, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Sanne Thijssen schittert er dus nóg een topruiter op de startlijsten. Ook de nummers twee tot en met zes van het Nederlands kampioenschap van afgelopen week verschijnen in de piste mét hun kampioenschapspaarden. Waaronder natuurlijk CSI Eindhoven-bestuurslid Leopold van Asten, hij werd afgelopen weekend voor het tweede jaar op rij vierde op het NK Springen met VDL Groep Iron Z.

Olympisch kampioen Ben Maher komt naar CSI Eindhoven

Van Eindhoven naar Parijs
“De animo is zo groot voor CSI Eindhoven, we hebben echt een luxepositie met zo veel inschrijvingen van de ruiters”, is Leopold van Asten enthousiast. “Het is voor het publiek fantastisch dat zij deze ruiters in actie kunnen zien op de Karpendonkse Plas. Later deze zomer zullen veel van deze ruiters én de paarden die we in Eindhoven gaan zien, aan de start komen op de Olympische Spelen in Parijs.” CSI Eindhoven is een kwalificatie voor de Olympische Spelen. Ruiters die met hun paard nog niet aan de laatste eisen hebben voldaan, krijgen in Eindhoven de kans om deze alsnog te behalen.

Gratis genieten van topsport
“De charme van CSI Eindhoven is natuurlijk de bijzondere piste, aan het water, zo dicht bij het centrum van de stad en toch alle ruimte en de uitstraling die hoort bij de paardensport. En daarnaast de vrije toegang voor publiek. Waar kun je tegenwoordig van dichtbij genieten van absolute topsport zonder dat je daarvoor tickets hoeft te kopen? Iedereen is van harte welkom op CSI Eindhoven, hét familieuitje van Eindhoven tijdens het Hemelvaartsweekend”, aldus voorzitter Bas van der Leegte.

Programma

Foto: Digishots