Groots genieten op CSI Eindhoven

De 50e editie van CSI Eindhoven op de Karpendonkse Plas is er een om niet te vergeten. Na drie CSI-loze jaren mochten we eindelijk weer. De Karpendonkse Plas werd omgetoverd tot internationaal springtoneel en het publiek kwam als vanouds weer in grote getalen toegestroomd. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de steun van tientallen sponsoren, vrijwilligers en medewerkers.

De sport kende prachtige winnaars, veel jeugdige ruiters maakten indruk op de graspiste in Eindhoven. De 21-jarige Hessel Hoekstra zegevierde in de VDL Groep Grand Prix en schreef daarmee zijn eerste Grand Prix op naam. In totaal namen meer dan 150 ruiters deel uit negentien verschillende landen. Samen brachten zij 265 paarden mee naar Eindhoven.

CSI Eindhoven 2022 © DigiShots

De Telegraaf
Maar het was niet alleen de jeugd die aan kop ging. De 19-jarige routinier Winston Jumper R, wist voor de tweede maal in zijn carrière de prestigieuze Van Grunsven Groep Derby te winnen. Een fantastische prestatie, vooral ook vanwege zijn leeftijd én het gemak en plezier waarmee hij deze klus klaarde. Zoals zijn amazone Aniek Diks zei: “Hij had nog geen druppeltje zweet en hij dacht alleen maar aan gaan, gaan, gaan, naar de hindernissen toe.” Zijn prestatie haalde zelfs De Telegraaf. Het artikel hierover en de bijbehorende column van Anky van Grunsven zijn hier te lezen.

CSI Eindhoven 2022 © DigiShots

Paard als verbindende factor
Alle ruiters waren blij dat CSI Eindhoven weer terug was de kalender. En vele omschrijven de Karpendonkse Plas als een van de mooiste pistes. Niet alleen de ruiters waren lovend over CSI Eindhoven. Ook de organisatie kijkt terug op een succesvol verlopen evenement. “De locatie en de gratis entree maken CSI Eindhoven toch wel echt bijzonder”, aldus voorzitter Peter Slaats. “Het publiek maakt hier echt kennis met de paardensport, jong en oud komt hier samen op de Karpendonkse Plas waarbij de liefde voor het paard de verbindende factor is. Aan de ene kant de sponsoren die dit alles mede mogelijk maken, niet te vergeten de ruiters én de paarden als hoofdrolspelers maken de cirkel rond.”

65.000 bezoekers
“Het is gewoon fantastisch om na drie jaar weer terug te zijn. We hebben ruim 65.000 bezoekers mogen verwelkomen, prachtige sport gezien en dat alles in een fantastische ambiance. Zonder de steun van onze sponsoren was dit alles niet mogelijk geweest, het is hartverwarmend dat zij zo begaan zijn met het evenement. Het biedt perspectief voor de toekomst dat we ook veel nieuwe sponsoren hebben weten te enthousiasmeren. Ik wil dan ook graag alle sponsoren, bezoekers, ruiters, vrijwilligers en iedereen die deze editie tot een succes heeft weten te maken, bedanken! Op naar het 75-jarig jubileum volgend jaar.”

CSI Eindhoven 2022 © DigiShots