Droge voeten voor de paarden tijdens CSI Eindhoven

Wat wordt er hard gewerkt achter de schermen om ervoor te zorgen dat de paarden er op en top bij staan tijdens CSI Eindhoven. Het is niemand ontgaan dat er ongelofelijk veel regenwater naar beneden is gekomen, en het laatste dat wij als organisatie willen is dat de paarden natte voeten krijgen. Met het team van StableRent, Wijlaars en V2 is er alles aan gedaan om dat te voorkomen en we kunnen zeggen dat we daarin meer dan geslaagd zijn.

“We maakten ons zondagavond behoorlijk zorgen”, geeft Eric van der Vleuten aan. “Het lijkt wel of dat elke bui die wordt voorspeld ook echt boven de Karpendonkse Plas valt”, vult Bas Verhoeven van V2 aan. “We wilden het niet op ons geweten hebben dat de paarden niet droog zouden kunnen staan, zij zijn de topatleten van CSI Eindhoven en het mag hun aan niets ontbreken. Daarom hebben we op maandagochtend om half acht spoedoverleg gehad op de Karpendonkse Plas en besloten om een gedeelte van de stallen te verplaatsen”, vervolgt Eric.

Plan B(eter)
Nu minder dan 48 uur later is plan B uitgevoerd én misschien zelfs wel beter dan het oorspronkelijke plan. “Een groot gedeelte van de stallen is nu verhuisd naar een gedraineerd stuk en een ander gedeelte is verhuisd naar een stuk dat wat hoger ligt. Ik kan zeggen dat de buikpijn is verdwenen en dat we morgen met een gerust hart de paarden kunnen verwelkomen.” Laten we eerlijk zien wie droomt er nu niet van om wakker te worden met uitzicht over het water..

Perfecte piste
Op de vraag hoe de piste is, is Eric duidelijk: “Die is perfect. De gehele piste is gedraineerd, ook het losrijden. Zelfs al zou er nu nog een grote bui vallen, dan is de piste snel opgedroogd.” Hoe zit het dan voor publiek? “Net zoals andere jaren liggen er overal houten vlonders waarover het publiek loopt. Dus ook zij houden droge voeten”, antwoordt Bas. “Het mag gezegd worden dat het echt fantastisch is wat er in anderhalve dag werken voor elkaar is gekregen met al deze partijen. Petje af voor Stable & Rent die last minute nieuwe stallen heeft weten te regelen, de firma Wijlaars die met man en macht bezig is om het terrein zo droog mogelijk te maken en natuurlijk de inzet en flexibiliteit van mijn eigen team.” Daar kunnen wij ons als bestuur en organisatie alleen maar bij aansluiten.

Na regen komt zonneschijn
De weervoorspellingen zijn fantastisch, het belooft vier dagen lang heerlijk weer te worden met temperaturen van in de twintig graden. En dan is het nog meer genieten van absolute topsport aan de piste en op terras van CSI Eindhoven. Na regen komt dan toch echt zonneschijn..