51e editie CSI Eindhoven gaat niet door

De 51e editie van CSI Eindhoven gaat dit jaar niet door. Het bestuur heeft besloten om het internationale concours, dat gepland stond in het weekeinde van Hemelvaart (van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei) op de Karpendonkse Plas in Eindhoven, niet te laten plaatsvinden. Doordat te kort voor CSI Eindhoven op hetzelfde terrein een festival is gepland, kan het bestuur van het hippische event de bodemkwaliteit niet garanderen. 

Het CSI-bestuur werd in 2022 verrast door het gegeven dat een festival kort voor het concours op hetzelfde evenemententerrein zou worden gehouden. Niettemin kon het gratis toegankelijke CSI Eindhoven, dat gedurende vier dagen ongeveer 50.000 bezoekers trekt, door de extreme droogte van het voorjaar van 2022 toen wél doorgaan. 

“Als het vorig jaar had geregend, had het terrein veel geleden van het festival waardoor de grond te slecht was geweest om CSI Eindhoven te kunnen laten doorgaan. Dan waren we destijds gedwongen geweest om de stekker op het laatste moment uit ons evenement te moeten trekken, met alle financiële gevolgen van dien”, blikt bestuurslid Leopold van Asten van CSI Eindhoven terug. “Het zonovergoten voorjaar heeft ons vorig jaar gered.” 

Het CSI-bestuur had van de gemeente Eindhoven begrepen dat het festival dit jaar niet opnieuw vlak voor CSI Eindhoven zou worden gehouden. Van Asten: “Nu dat helaas toch het geval blijkt, moeten we handelen. Daarom hebben we helaas moeten besluiten de 51e editie van CSI Eindhoven dit jaar niet te laten doorgaan. Op dit moment zijn we nog geen financiële verplichtingen aangegaan die straks voor vervelende verrassingen kunnen zorgen.” 

Het bestuur van CSI Eindhoven is in gesprek met de gemeente Eindhoven over een oplossing voor 2024 en verder. De gemeente geeft aan voor de evenementenkalender van 2024 zijn best te zullen doen om de periode tussen een ander evenement en CSI Eindhoven te gaan oprekken, zodat een goede bodemkwaliteit wél kan worden gegarandeerd.

De 51 editie van CSI Eindhoven gaat niet door. Jaarlijks trekt het gratis toegankelijke evenement zo’n 50.000 bezoekers naar de Karpendonkse Plas.