Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Theodoor Gilissen Prijs-winnaar Carlos Ribas in winningmood

5/31/2014 12:00:00 AM


Carlos Ribas ontvangt uit handen van Bart Schellekens een fles champagne. Foto Digishots
CSI Eindhoven ligt hem wel. In 1999 won Carlos Ribas al de Derby met zijn schillenpaard Mumu en op dat moment stal hij de harten van het publiek. Donderdag won hij de Derby kwalificatie en vanochtend voegde hij daar de Small Tour finale aan toe. De Braziliaan won de Theodoor Gilissen Prijs op 1.35m niveau door de pijlsnelle Kevin Gielen te kloppen met 0,12 seconde.

"Dit is dan wel geen Grote Prijs of Derby, maar ik heb respect voor elke rubriek", vertelt Carlos Ribas na de ereronde. "Er deden veel goede paarden en goede ruiters mee en ik zag hoe snel Kevin was. Ik ben ook wel gezegd met een paard als Bilexo. Het is een KWPN'er, gefokt in Engeland en afstammend van Phin Phin x Lux. John Steeghs had 'm op stal gekregen om verder op te leiden en te verkopen en toen Bilexo bijna zes was kocht ik de heleft. Toen we op de Sunshine Tour in Spanje de finale voor zesjarige springpaarden wonnen, nam mijn vriendin de andere helft over."

Bilexo is inmiddels acht jaar en heeft recent zijn eerste Grote Prijs op 1.45m niveau in Lummen gelopen. "Als hij wat meer ervaring heeft, neemt mijn vriend hem denk ik volgend jaar over. Ja, ik moet ook haar tevreden houden", lacht hij. "Life is all about balance. Zaken, sport, familie en relatie, dat probeer ik zo goed mogelijk te combineren."

Auteur: Wendy Scholten