Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Sublieme Nederlandse overwinning in VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven

5/17/2015 7:07:23 PM


Doron Kuijpers en Zucces
De 2015 editie van CSI Eindhoven werd zondagmiddag op sublieme wijze afgesloten. In de VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven ging Doron Kuijpers uit Mijnsherenland er middels een sublieme rit in de barrage met de winst vandoor. De barrage van het hoofdnummer aan de Karpendonkse Plas was een enerverende afsluiting van vier dagen ongekend mooie springsport.

“Zucces heeft hier alle dagen heel goed gelopen. Ik heb gister als voorbereiding op deze proef hard met hem gewerkt en dit is het resultaat, vertelt Doron enigszins beduusd van zijn eigen prestatie. “De eigenaren van het paard zijn hier vandaag ook aanwezig, dus dat is extra mooi”. Uit een deelnemersveld van 46 combinaties wisten er acht zich te kwalificeren voor de bloedstollend spannende barrage. Als tweede starter stuurde Doron Kuijpers zijn paard Zucces in een tijd van 41.99 seconden door de finishlijn. Geen van de overige barragisten wist het parcours sneller te vervolledigen, al kwam Piergiorgio Bucci heel dichtbij. Driehonderdste van een seconden kwam de Italiaan met zijn paard Catwalk Z tekort voor de overwinning.

De top vijf bestond verder uit enkel Nederlandse combinaties. De enige die net als Kuijpers en Bucci de Leo schoon wist te houden was Caroline Poels met haar vosruin Apart. De amazone veroverde vrijdag de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs en was nu met haar tijd van 43.39 goed voor de derde plaats. Albert Zoer won de eerste kwalificatie op donderdag met zijn extra springende schimmel Gigolo. Nu nam het duo uit Echten de vierde plaats voor hun rekening als snelste vierfouters. Willem Greve en Eldorado van de Zeshoek TN plaatsen zich als vijfde.

Het paardensport evenement aan de Karpendonkse Plas zag over vier dagen een record aantal bezoekers. Dankzij het mooie weer stroomde het publiek in ongekend grote getale toe. Naast springsport van wereldklasse, konden de bezoekers van het concours genieten van een mooie dressuurdemonstratie van lokale toppers Anne en Lotte Meulendijks. De ruitertjes-in-de-dop werden getrakteerd op gratis ponyritjes en het strodorp was het toonbeeld van Brabantse gezelligheid.