Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Prijzenpot CSI Eindhoven opgestuwd naar 172.000 euro

4/10/2014 12:00:00 AM


Het nieuwe bestuur van het internationaal concours CSI Eindhoven (29 mei t/m 1 juni) heeft de wind in de zeilen. Na een afwezigheid van twee jaar is het evenement aan de Karpendonkse Plas nieuw leven ingeblazen en hebben sponsoren zich massaal gemeld. De prijzenpot voor de springruiters is zelfs opgestuwd van 117.000 naar 172.000 euro en er vindt elke dag een CSI3* rankingproef plaats, waarin de deelnemers punten kunnen verdienen om op de wereldranglijst te stijgen.
 
Het idee om CSI Eindhoven op te pakken ontstond vorig jaar op Indoor Brabant toen de huidige voorzitter Leo van Berkel uit Waarle samen met Leopold van Asten en Eric van der Vleuten aan tafel zat. “Ik vroeg Wim van der Leegte van VDL Groep: ‘Help jij mee als wij de kar gaan trekken?’ En hij zei direct ja en dat was het begin”, vertelt Van Berkel.
 
Eric van der Vleuten en Leopold van Asten namen zitting in het nieuwe bestuur, net als Frans Wijlaars die in 2011 de (laatste) Derby van Eindhoven won. “Een echte aanwinst, drie internationale ruiters in het bestuur. Er wordt veel aandacht besteed aan het prijzengeld, het eten en drinken voor de ruiters en grooms, noem maar op. Vanuit ruiteroogpunt wordt daar dus extra naar gekeken en we hopen mede daardoor goede deelnemers aan te trekken.”
 
“We zijn inmiddels een jaar verder en ik heb heel veel respect gekregen voor de mensen die evenementen organiseren”, gaat Van Berkel verder. “Het geeft me wel veel voldoening. Er wordt stevig vergaderd, maar niet te formeel. Iedereen krijgt de tijd om zijn of haar zegje te doen en na afloop pakken we een lekker glas wijn en kaarten we tot laat op de avond. Het is een keigezellige club. Niemand verdient er iets aan, we doen het voor iedereen en houden daarom ook de entree gratis.”
 
Naast prijzengeld zijn er ook auto’s te winnen. Voor de winnaars van de itelligence Derby op zaterdag en de VDL Groep Grote Prijs op zondag staat er een mini Cooper klaar, aangeboden door BMW-dealer Van Laarhoven. Het programma is zeer veelzijdig door diverse demonstraties, de ladies day en voor het bedrijfsleven een zeer interessante Expat Lunch.

Foto: Eric van der Vleuten tijdens de Derby van Eindhoven in 2011.

Auteur: Wendy Scholten