Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

'Niemand krijgt hier een cent'

5/28/2014 12:00:00 AM


Omroep Brabant
Het was altijd een begrip, paardensportevenement Concours Hippique Eindhoven. Maar toch, in 2012 en 2013 waren er te weinig sponsoren en ging het niet door. Maar dit jaar is alles anders. "We zijn zo blij als een kind."
Vice-voorzitter Peter Slaats leidt ons rond over het parcours, waaraan tuinmannen en technici de laatste hand leggen. "Heb je alles gezien? En, Wat vind je er van? Is het mooi?"
 
Trots
Onzekerheid en trots gaan hand in hand bij de organisatie van het evenement. Onzeker, omdat het evenement twee jaar heeft stilgelegen. Te weinig sponsoren, te weInig geld. En trots, omdat het nu dus toch weer is gelukt.
 
Volgens Peter Slaats komt dat vooral door de nieuwe opzet. "We hebben geen professionele organisatie meer. We doen alles met vrijwilligers. Ik krijg geen cent voor wat ik doe. Het gaat vanaf nu om de sport."
 
Belachelijk
En het moet gezegd, veel topruiters doen mee tijdens het Hemelvaartsweekend. Eén daarvan is Frans Wijlaars uit Waalre. Hij won vorige keer het onderdeel derby. Wijlaars is blij dat het evenement terug in Eindhoven is. "Het is eigenlijk belachelijk, dat we midden in zo'n metropool van de paardensport jarenlang geen Concours hebben gehad. We rijden door heel Europa, dus er moet in Eindhoven gewoon draagvlak zijn."
 
De toekomst van het paardenevenement lijkt nu voor de komende drie jaar zeker te zijn. Concours Hippique Eindhoven vindt plaats vanaf Hemelveertsdag tot en met zondag 1 juni bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven.