Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Met ‘Kracht door samenwerking’ een onvergetelijk CSI Eindhoven

6/1/2014 12:05:00 AM


Ook Tim Hoster ontving een mini van Van Laarhoven Mini. Hij won met Quality de VDL Groep Grote Prijs.
De herstart van CSI Eindhoven, dat al 65 edities kende maar afgelopen twee jaar van het toneel verdween, is op alle fronten glansrijk geslaagd en heeft een sterk fundament geslagen voor een reeks volgende edities. Op de zonovergoten Karpendonkse Plas straalden publiek, sponsoren en ruiters op de finaledag, waarbij de Duitser Tim Hoster de VDL Groep Grote Prijs op zijn naam schreef. De in Mierlo wonende Jessica Mendoza kon haar geluk niet op toen de Britse tweede werd, nadat ze op zaterdag al de itelligence Derby won.
 
Geen Nederlandse zege dus in één van de twee hoofdrubrieken won, wat direct de kwaliteit van de buitenlandse ruiters en paarden weergaf. Op Gerco Schröder na reed de voltallige Nederlandse springtop op CSI Eindhoven en dat bracht duizenden toeschouwers op de been.
 
De stal van Jos Lansink kwam bijzonder sterk naar voren in de 1.50m VDL Groep Grote Prijs, waarbij leerling Frank Schuttert net de boot miste op de allerlaatste hindernis maar werkgever Jos Lansink en collega Tim Hoster wel foutloos reden. In de barrage kwamen negen van de 51 ruiters terug. Een tweede foutloze rit neerzetten bleek voor de meesten niet weggelegd. Zo zag Wim van der Leegte zijn stalruiter Leopold van Asten al snel een fout maken op de Rabobank hindernis met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker), waardoor hij zevende werd.
 
Oud-wereldkampioen Jos Lansink deed het rustig aan en koerste met de op vierjarige leeftijd ontdekte Virtuose d’Hyrencourt (v. Querlybet Hero) foutloos naar de finish, waarmee hij derde zou worden. De 18-jarige Jessica Mendoza met Spirit T (v. Tornado) deed dat sneller, maar was niet opgewassen tegen de Duitser Tim Hoster met Quality (v. Quidam’s Rubin) die namens Van Laarhoven Mini een nieuwe Mini ontving. Harrie Smolders had het Philips orkest het Wilhelmus kunnen laten spelen, maar ook Regina Z (v. Rex Z) maakte een foutje en werd vijfde, achter Kevin Gielen.
 
Vier dagen topspringsport werden afgesloten door een polosessie, waarna er geproost kon worden op de goede afloop. Door de paardensport te combineren met business en maatschappelijke functie, hebben talrijke sponsoren al aangegeven er volgend jaar opnieuw bij te zijn. “We realiseren ons terdege dat sport niet mogelijk is zonder sponsoren, maar dat de grote merken niet hoeven te sponsoren voor de naamsbekendheid. Door er een thema aan te hangen, de Technology en Innovation Expat Lunch op vrijdag met topsprekers als Wim van der Leegte, Wim Elfrink en Willem Vermeend, hebben we een nieuwe bron aan sponsoren kunnen aanboren en mede daardoor kunnen we verder werken aan de toekomst van CSI Eindhoven”, vertelt Peter Slaats, vice-voorzitter van het concours en als CEO van itelligence de motor achter de Expat Lunch.
 
Uiteraard speelden de springruiters in Eindhoven de hoofdrol en die waren enthousiast over de herstart van CSI Eindhoven. Ze roemden de faciliteiten, de schitterende ring, de sfeer, het prijzengeld en de strakke organisatie. Het bestuur is ambitieus en kijkt uit naar volgend jaar. “We zijn blij met wat we bereikt hebben”, vertelt bestuursvoorzitter Leo van Berkel met een twinkeling in zijn ogen. “We genieten hier met z’n allen van. Het is geweldig wat hier gebeurd is en willen gestaag verder groeien. Wat de kracht achter deze doorstart is met een nieuw bestuur? De kracht door samenwerking en mede ook dankzij Wim van der Leegte, de geweldige ondersteuning vanuit het bedrijfsleven.”

Auteur: Wendy Scholten