Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Koninklijke onderscheiding Wim van der Leegte

4/26/2014 12:00:00 AM


Henk Kamp, Minister van Economische Zaken (links) samen met Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep (rechts) bij de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding ‘Commandeur in de Orde van Or
Wim van der Leegte, hoofdsponsor van CSI Eindhoven, is vrijdag 25 april verrast door Minister Kamp van Economische Zaken in Den Haag met een Koninklijke onderscheiding. Uit naam van Zijne Majesteit de Koning werd Wim door Henk Kamp bevorderd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau. Dit is een bijzondere onderscheiding die niet veel mensen in Nederland krijgen.
 
Wim ontving de onderscheiding vanwege zijn belangrijke rol in het behoud van de Nederlandse maakindustrie, wat mede tot stand is gekomen door de overname van NedCar. 
 
In 2003 heeft Wim bij het 50-jarig bestaan van VDL Groep al een Koninklijke onderscheiding gekregen. Hij werd toen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Deze nieuwe onderscheiding is nog hoger. 
 
Henk Kamp: “Wim van der Leegte is een echte ondernemer, wars van dikdoenerij, rangen of standen. Dankzij zijn inzet en ondernemerschap groeide zijn bedrijf VDL Groep de afgelopen jaren uit tot een onderneming van bijna tienduizend medewerkers. En dat in tijden van oplopende werkloosheid.” 
 
Wim: “Ik ben zeer vereerd met deze onderscheiding, maar VDL Groep was natuurlijk nooit geworden wat het nu is, zonder al onze medewerkers.”