Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Henk van de Pol blij met terugkeer CSI Eindhoven

5/27/2014 12:00:00 AM


Henk van de Pol werd met Willink vijfde op het NK in Mierlo. Foto Wendy Scholten
Springruiter Henk van de Pol (46) uit Waalre verschijnt vanaf donderdag met twee toppaarden aan de start van het vierdaagse paardensportevenement CSI Eindhoven, de opvolger van Concours Hippique. De tweevoudig winnaar van de Derby hoopt op een nieuw succes aan de Karpendonkse Plas.
 
Als jochie van een jaar of acht was Henk van de Pol al nauw betrokken bij Concours Hippique Eindhoven. "Mijn vader was medeverantwoordelijk voor de parcoursbouw en ik ging altijd met hem mee. Ik weet nog dat ik me dan in de piste vergaapte aan de grote mannen."
 
Als geboren Eindhovenaar én tweevoudig winnaar van de Derby (1996 en 2005) heeft Concours Hippique Eindhoven een speciale plek in zijn hart. "Ik vind het altijd super om in mijn eigen stad te rijden, met veel publiek", zegt Van de Pol op zijn manege in Middelbeers.
 
Met vier paarden is hij vanaf donderdag te zien aan de Karpendonkse Plas. Afgezien van twee jonge paarden die hij inzet in de lichtere rubrieken neemt hij zijn twee toppaarden Zidane (10 jaar) en Willink (11) mee. Laatstgenoemde ruin heeft Van de Pol pas sinds vorig najaar, maar de klik is enorm. "Willink is echt een goed paard. Ik verwacht veel van hem."
 
Met de 11-jarige ruin behaalde hij in april een mooie vijfde plek op het NK in Mierlo. En begin deze maand won de combinatie een driesterrenconcours in het Noorse Drammen.
 
Met Willink verschijnt Van de Pol zondag aan de start van de Grote Prijs. Een dag eerder staat de andere hoofdrubriek van CSI Eindhoven op het programma; de Derby. In deze spectaculaire rubriek met natuurlijke hindernissen komt hij in actie met Zidane. Na een peesblessure vorig jaar raakt deze ruin nu steeds beter in vorm.

Dit artikel is gepubliceerd in het Eindhovens Dagblad (27-5-2014)