Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Harrie Smolders racet naar winst in 1.45m Audi Prix

5/29/2014 12:00:00 AM


Harrie Smolders en zijn winnende merrie Regina Z. Foto www.digishots.nl
In de Audi Prix Big Tour over 1.45m die donderdagmiddag verreden werd, was Harrie Smolders met Regina Z (v. Rex Z) de aller-snelste in de barrage. Onder het toeziend oog van het in groten getale toegestroomde publiek zette de Brabantse ruiter een niet te kloppen tijd van 36.99 seconden weg.

“Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, want er waren na mij nog vele snelle combinaties. Regina is een paar weken niet op concours geweest en ik wilde dit concours rijden als voorbereiding op Cannes. Ik ben echt super tevreden, ze was vandaag scherp en had er ook echt plezier in, het is een super beestje!”

Leon Thijssen deed een knappe poging de tijd van Smolders te verbeteren, maar hij kwam een fractie langzamer door de finish. Met de frisse merrie Haertthago (v. Heartbreaker) klokte hij een tijd van 37.16. Maikel van der Vleuten wist zich als derde te plaatsen met VDL Groep Arera C (v. Indoctro). De topman van hoofdsponsor VDL Groep, Wim van der Leegte, keek vanuit zijn skybox mee en zag de tijd op het scorebord stoppen op 37.49 seconden.

De Belg Kevin Gielen reed een aanvallende rit met Fariska (v. Nonstop), maar moest in een tijd van 38.22 genoegen nemen met de vierde plaats. Op vijf en zes stonden respectievelijk de neven Michel en Timothy Hendrix. 

Auteur: Eva van den Adel