Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Eerste Nederlandse titel voor Maikel van der Vleuten

4/27/2014 12:00:00 AM


Sfeerimpressie van Maikel's overwinning. Foto's Wendy Scholten
De zinderende ontknoping van het derde en laatste onderdeel van het NK in Mierlo, dat verreden werd over  twee manches, werd op fenomenale wijze gewonnen door Maikel van der Vleuten. Met de ongelofelijk vechtlustige VDL Groep Eureka (v. Chin Chin) liet Maikel van der Vleuten alle hindernissen boven. In de eerste manche kregen ze één tijdfout, maar in de tweede manche bleef Eureka volledig foutloos.
 
VDL Groep Eureka is normaal gesproken Van der Vleutens derde paard, achter VDL Groep Verdi en Sapphire, maar gaf deze week alles om foutloos te blijven. “De titel winnen was zowel mij als mijn vader nog nooit gelukt, dus dit is extra mooi”, aldus de kersverse kampioen.
 
Jeroen Dubbeldam zag met een in topvorm verkerende Zenith SFN zijn Nederlandse titel in duigen vallen in de eerste omloop. De uitsprong van de laatste dubbel ging tegen de vlakte en daarmee ging het strafpuntentotaal van 0 naar 4. “Dit is wel even balen, maar realistisch gezien ben ik fantastisch tevreden. De fout in de eerste omloop komt toe op mijn conto. Ik was te bang voor de eerste paal, waardoor ik te stil bleef zitten en Zenith SFN de tweede paal van de uitsprong niet kon halen”, aldus de tweevoudig Nederlands kampioen Jeroen Dubbeldam.
 
Het topduo Frank Schuttert en Winchester HS (v. Numero Uno) waren de winnaars van de dagprijs en de bronzen medaille. De regerend Europees kampioen bij de young riders was met Winchester een periode uit beeld, maar is weer helemaal terug. “Ik wist dat ik op het podium zou komen als ik dubbel nul zou rijden, dat is in het verleden meestal zo geweest. Ik had de moed dus niet opgegeven en Winchester geeft in de ring een machtig gevoel. Met zo’n karakter hoef je nooit bang te zijn dat hij moe wordt en hij geeft altijd heel veel vertrouwen, ondanks zijn gekke sprongen. De hoogte is ook nooit een probleem”, vertelt de stalruiter van Jos Lansink. Schuttert was de enige die tweemaal een nul ronde wist te rijden vandaag. 
 
Net naast het podium eindigde Vincent Voorn, een ruiter die na zijn rit in de tweede manche lang aan de leiding stond met Quinlan (v. Quidam’s Rubin). Hij deed ook nog een gooi met routinier  Gestion Priamus Z (v. Pucci), maar deze besloot in de aanloop naar hindernis zeven dat het genoeg was geweest. Met eerder al vier strafpunten aan zijn broek, groette Voorn af, met een mooie vierde plaats met zijn andere troef.
 
Op vijf zette vakman Henk van de Pol een knappe prestatie weg. Met Willink (v. Twister) had hij alleen in de eerste manche een tijdfout, maar bleef beide omlopen foutloos.

bron: www.horses.nl