Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Dubbel winst voor Tim Hoster bij jonge paarden

5/31/2014 12:00:00 AM


Tim Hoster is winnaar van de ASV Mercedes Prix. Foto Digishots
Tim Hoster heeft op CSI Eindhoven twee van de drie rubrieken voor jonge springpaarden gewonnen. Beide keren had hij Quido Rebel (Guidam's Sohn x Lord) gezadeld, een in Tsjechiƫ geboren ruin van zeven jaar die spectaculair rond sprong. Na de Gemeente Eindhoven Prijs op vrijdagavond, won hij zojuist op zaterdag de finale, de ASV Mercedes Prijs.

De stalruiter van Jos Lansink nam het op tegen veertien andere barragekandidaten en maakte het zijn concurrentie moeilijk. Alleen Maikel van der Vleuten, in bijna elke proef in de top geplaatst, kwam in de buurt van zijn tijd. Hij werd tweede op de zeer lichtvoetig springende VDL Groep Cheimee (Clinton x Quite Easy). Patrick Lemmen pakte de derde prijs mee op Hamlet van de Donkhoeve (Lord Z x No Limit) en werd gevolgd door Marc Houtzager op Captain Cooper (Namelus R x Corland).

Tim Hoster is klaar voor vandaag aangezien hij geen paard voor de itelligence Derby bij zich heeft, maar hij kan alvast tevreden terugkijken. "Ik rijd Quido Rebel sinds vorig jaar en hij heeft bij de paarden al vaker gewonnen. Hoe hoog hij straks gaat springen is nog afwachten, maar ongelooflijk voorzichtig en snel is hij."

De focus van de Duitser ligt op de VDL Groep Grote Prijs op zondag, nadat hij al foutloze omlopen heeft gereden in de kwalificaties. "Ik kijk er naar uit. Het is sowieso geweldig om hier weer te kunnen rijden. Alles is fantastisch hier. Kijk naar de warming-up piste, maar ook naar de ring. Er zijn niet veel internationale concoursen met zo'n mooie wedstrijdpiste als hier. Bovendien is de bodem zeer goed. Het geeft wel iets extra's om op gras te rijden, maar dan heb je als concours wel goed weer nodig."