Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Bijna volledig olympisch springteam naar CSI Eindhoven

5/16/2014 12:00:00 AM


Vijfvoudig Derby-winnaar Wout-Jan van der Schans is er ook weer bij. Foto Wendy Scholten
“Als wij een goed programma bieden met vier ranking proeven, moeten we een goed deelnemersveld kunnen realiseren. Ook al zitten we met CSI Eindhoven in hetzelfde weekend als de concoursen in Sankt Gallen, Hamburg, München en Bourg en Bresse”, klonk het begin dit jaar uit de mond van de ambitieuze Leopold van Asten. De internationaal springruiter, die zitting neemt in het bestuur van CSI Eindhoven, heeft geen ongelijk gekregen. De deelnemerslijst tijdens Hemelvaartsweekend is indrukwekkender dan ooit.
 
Het internationaal concours hippique aan de Karpendonkse Plas kent een jarenlange traditie, maar was op sterven na dood toen de editie in 2012 en 2013 niet doorging en er ook geen vervolg leek te komen. Een nieuw bestuur pakte de organisatie op, waardoor er van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni weer topsport te zien is in Eindhoven. Het prijzengeld is fors verhoogd en elke dag kunnen ruiters punten halen voor de wereldranglijst en profiteren van talrijke verbeteringen van het evenement, waaronder een groter losterrein op de plek waar eerder dressuur gereden werd.
 
Goede sport komt er gegarandeerd. Talrijke topruiters die hoog genoteerd staan op de wereldranglijst hebben toegezegd voor de CSI3* wedstrijden. Van de Nederlandse top komt bijna het volledige olympisch team: Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Marc Houtzager. Oud-olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam heeft ingeschreven, maar onder meer ook vijfvoudig Derby-winnaar in Eindhoven Wout-Jan van der Schans, Vincent Voorn, de broers Frank en Hendrik-Jan Schuttert, Leon Thijssen, Henk van de Pol en Willem Greve. Uiteraard zadelen bestuursleden Leopold van Asten, Eric van der Vleuten en de laatste Derby-winnaar Frans Wijlaars ook de nodige paarden.
 
Vanuit het buitenland mag CSI Eindhoven onder andere rekenen op Jos Lansink, Olivier Philippaerts en Jos Verlooy uit België, William Funnell, Robert Smith en Geoff Billington uit Engeland, Juan Carlos Garcia en Piergiorgio Bucci uit Italië en Ashlee Clarke-Bond uit de USA, maar zijn er ook starts uit Spanje, Egypte, Duitsland, Oostenrijk, Turkije, Japan, Canada, Brazilië, Mexico en Saudi-Arabië.
 
De toegang tot het evenement is alle dagen gratis.