Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Alle kampioenen van start op CSI Eindhoven

5/5/2015 10:38:09 PM


Gouden team wereldkampioenschap springen 2014
Een ware sterrencast van springruiters zal acte de présence geven op CSI Eindhoven. Niet alleen regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft zijn deelname toegezegd, maar het hele gouden WK-team zal het publiek trakteren op springsport van absoluut wereldniveau! Jur Vrieling, Gerco Schröder en Maikel van der Vleuten worden vergezeld door de kersverse Nederlands kampioen, Leopold van Asten. 

VDL Groep ruiter Maikel van der Vleuten kijkt uit naar het evenement: “Eindhoven is dit jaar tegelijk met bijvoorbeeld de Global Champions Tour in Hamburg, maar toch doe ik hier liever mee. Het was vorig jaar zo fantastisch, dat het bij wijze van spreken een vijfsterren, in plaats van een driesterren event had kunnen zijn. Daarbij doet Wim van der Leegte veel voor het concours en mijn vader zit in de organisatie, ook daarom kom ik graag naar Eindhoven. De Derby is ook een extra toegevoegde waarde. Maar dan moet je als ruiter wel een paard hebben dat daar geschikt voor is. Ik heb vorig jaar VDL Groep Quatro gereden en dat wil ik nu weer doen.”

Ook Jeroen Dubbeldam maakt zijn opwachting: “Ik ben vorig jaar sinds lange tijd weer in Eindhoven geweest. Zoals het was opgezet is mij heel goed bevallen. Echt schitterend mooi. Er is een perfect terrein en er is goed aan de ruiters gedacht. Het is een heel aangenaam concours en voor de paarden is het grote terrein heel leerzaam. Ik heb geen paard om mee te starten in de Derby, maar om mijn andere paarden ervaring op te kunnen laten doen op zo’n mooi evenement is top”.

Met de allerbeste ruiters van Nederland op de startlijst wordt benadrukt dat CSI Eindhoven echt ‘the place to be’ is komend Hemelvaartweekend. De Nederlandse opstelling telt tevens geboren Eindhovenaar Henk van de Pol, Leon Thijssen, Albert Zoer, Piet Raijmakers en vele andere toppers. Daarnaast nemen er ruiters uit veertien andere landen deel aan het CSI3* concours. Waaronder: voormalig wereldkampioen Jos Lansink uit België, Janika Sprunger uit Zwitserland, Paige Johnson en Catherine Pasmore uit Amerika, Lars Nieberg en Tim Hoster uit Duitsland en de Derby winnares van vorig jaar Jessica Mendoza uit Engeland. Ook de Braziliaanse Carlos Motta Ribas, die in 1999 de Derby won, is van de partij.