Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Afscheid VDL Groep Sapphire

5/16/2015 7:10:44 PM


VDL Groep Sapphire bedankt!
Naast prachtige sport was er ook een emotioneel afscheid op CSI Eindhoven. VDL Groep Sapphire reed met Maikel van der Vleuten haar laatste ronde in de wedstrijdpiste. "Het is een beestje wat altijd in mijn hart zal blijven", vertelde Maikel over de speciale merrie.

VDL Groep  Sapphire en Maikel kwamen 7 jaar geleden bij elkaar. In het begin moesten ze aan elkaar wennen. Sapphire bleek een paard met een geheel eigen temperament. Ze was wat moeilijk met het opladen en het omdoen van het hoofdstel en ook bij het opstappen, maar juist dit karakter is het speciale aan VDL Groep Sapphire. De inzet zij vertoonde in de ring was weergaloos. Juist door de ongekende instelling van deze merrie, bracht zij de VDL Groep vele successen.

Tijdens het EK dat in 2011 gehouden werd in Madrid bemachtigde Maikel en VDL Groep Sapphire in een zeer sterk deelnemersveld de zege in de Grand Prix. De mooiste overwinning die VDL Groep Sapphire onder Maikel van der Vleuten behaalde is zonder meer de Wereldbekerwedstrijd in Olympia Londen in 2013. In datzelfde jaar wonnen zij ook de Grote Prijs van Maastricht. En precies een jaar na dato veroverde zij middels een messcherpe wending in de barrage opnieuw de Grote Prijs in het MECC in Maastricht. Uiteraard werden daarnaast vele topresultaten geboekt op Internationale evenementen.

Aan alles komt een eind, VDL Groep Sapphire is nu 16 jaar oud en mag gaan genieten van haar welverdiende pensioen. Degene die gedurende haar wedstrijd carrière voor haar zorgden werden ook in het zonnetje gezet . Grooms Kelly en Lisa en natuurlijk haar eigenaar Wim van der Leegte kregen ingelijste foto's van de bijzondere schimmel als aandenken, onder het motto succes door samenwerking.