Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Drie keer is scheepsrecht voor Gerben Morsink in AIX Prix

6/2/2019 10:41:55 AM


Foto: Digishots

Terecht merkt de winnaar van de Youngster Tour op: “Drie keer is scheepsrecht!”. Gerben Morsink uit het Overijsselse Beuningen klasseerde zich met de zesjarige Carsey drie maal bij de top vijf. Op donderdag finishte de ruiter uit Beuningen met de Carthino Z-telg als tweede. Vrijdag eindigde het paar op de vijfde plaats, maar vanmorgen bleek dat het duo het beste voor het laatst had bewaard.

“Hij sprong zo schuin dat ik met mijn voet de zijkant van de staanders raakte”, vertelt Morsink met een brede glimlach als hij terugblikt op zijn barrageronde van de AIX Prix over 1.30/1.35m. Hierin nam de goedlachse ruiter het op tegen maar liefst 20 combinaties. “Hier doe je het voor. Ik wist dat hij snel kon en hij pakt het zo fijn aan hier op gras. Echt een topafsluiting van een top concours”.

Morsink liet in deze rubriek Audi-amazone Kim Emmen met Indian Gold achter zich met bijna een seconde verschil op de klok. Piet Raijmakers jr. sloot aan op de derde plaats. Ook de rest van de top vijf werd vertolkt door Hollandse springers. Mathijs van Asten plaatse zich als vierde, terwijl Hendrik-Jan Schuttert de vijfde plaats voor zijn rekening nam.

Voor alle uitslagen, klik hier.